gymnasiarxis pieria
Θεσσαλονίκη: Απολογούνται οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» για την αρπαγή γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας

Σε εξέλιξη είναι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης οι απολογίες των 11 κατηγορούμενων, μελών της αυτοαπουκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που διώκονται για το πρωτοφανές περιστατικό με την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου, το Δεκέμβριο του 2021, στο Αιγίνιο Πιερίας, επειδή αντιδρούσαν στα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Το κατηγορητήριο τους αποδίδει ότι ακινητοποίησαν τον διευθυντή τη στιγμή που εκείνος έφτανε στο σχολείο και αφού του πέρασαν χειροπέδες, τον μετέφεραν διά της βίας σε κοντινό αστυνομικό τμήμα, όπου τελικά συνελήφθησαν.

Τρεις εκ των κατηγορούμενων βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές, ενώ μεταξύ αυτών που παραπέμφθηκαν σε δίκη είναι ένας απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Όσοι απολογήθηκαν -μέχρι στιγμής- δεν αρνήθηκαν ότι παρέστησαν στο συμβάν, αν και κάποιοι απέδωσαν την παρουσία τους στην «περιέργεια», κάποιοι έκαναν λόγο για «επίταξη του σχολείου», ενώ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα ισχύοντα τότε μέτρα για τον κορονοϊό.

«Σκοπός μας δεν ήταν η αρπαγή, αλλά να πάμε στο αστυνομικό τμήμα να συζητήσουμε» ισχυρίστηκε κατηγορούμενος, προσωρινά κρατούμενος, που φαίνεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίδικη υπόθεση. Ο ίδιος είπε ότι είχε προηγηθεί συζήτηση με τους συγκατηγορουμένους μέσω του διαδικτύου, ενώ άφησε αιχμές εναντίον του διευθυντή για τη συμπεριφορά του έναντι των γονιών λόγω της «εμμονής» του, όπως είπε, με τα μέτρα και τα εμβόλια. «Δεν ήθελε καμία κουβέντα μαζί μας, το μόνο που μας είπε ότι είναι "φαν" των μέτρων και των εμβολίων και ήθελε να εμβολιαστούν ακόμη και τα παιδιά. Δεν μας άφησε κανένα περιθώριο να έρθουμε σε επαφή μαζί του» απολογήθηκε.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος συνταξιούχος αστυνομικός ανέφερε ότι δεν αντιλήφθηκε ότι τοποθετήθηκαν χειροπέδες στον γυμνασιάρχη. «Είπα σαν πρώην συνάδελφος ότι θα υποβληθούν μηνύσεις και τους παρακάλεσα να τον κρατήσουν. Κάναμε μια συνάντηση και είπαμε να πάμε να δούμε πώς θα γίνει η επίταξη- από περιέργεια πήγα. Δεν θα συμμετείχα» σημείωσε. Την αντίθεσή της για την υποχρεωτικότητα της μάσκας και τα ισχύοντα μέτρα στο σχολείο εξέφρασε κατηγορούμενη, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «ήμουν μεσοπέλαγα κι έψαχνα μια σανίδα σωτηρίας».

Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τρεμ
Τέμπη: Στον ανακριτή η τότε διευθύντρια Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών του υπ. Μεταφορών

Σήμερα, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών καλείται να απολογηθεί ενώπιον του...

Τέμπη: Στον ανακριτή η τότε διευθύντρια Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών του υπ. Μεταφορών
diagonismos asep 2025
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Ανέβηκε ελεύθερα το ΤΕΣΤ για 70.000 εξεταζόμενους
Πλέον είναι διαθέσιμο σε όλους τους χιλιάδες υποψήφιους του 2ου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ το ΤΕΣΤ στάθμισης και προσομοίωσης της νέας ύλης
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Ανέβηκε ελεύθερα το ΤΕΣΤ για 70.000 εξεταζόμενους
tsouxlos-olme.jpg
Τσούχλος: «Πανδημία και Πρότυπα σχολεία αύξησαν το ποσοστό μαθητών που πάνε στα φροντιστήρια»
«Αυτό εν μέρει σίγουρα οφείλεται και στην πανδημία, διότι υπήρξαν κενά επί δύο συναπτά έτη με την πολύ μεγάλης διάρκειας εξ αποστάσεως εκπαίδευση»
Τσούχλος: «Πανδημία και Πρότυπα σχολεία αύξησαν το ποσοστό μαθητών που πάνε στα φροντιστήρια»