ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
Η Υφυπουργός απάντησε ότι “κομμάτι της καθημερινής δουλειάς μου είναι να βλέπω το ποινολόγιο εκπαιδευτικών και να εγκρίνω τις εισηγήσεις οι οποίες γίνονται.

Για τον μαθητή Δημοτικού, που άλλος μαθητής σε σχολείο του Βόλου του κατέβασε το παντελόνι και σχημάτισε μια τρίλιζα στα οπίσθιά του, ρωτήθηκε η Υφυπουργός Παιδείας κα Δόμνα Μιχαηλίδου, στην εκπομπή “Αταίριαστοι” στον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι ρώτησαν την κα Μιχαηλίδου αν οι εκπαιδευτικοί είναι υπεύθυνοι για ότι γίνεται σ ένα σχολικό περιβάλλον ή είναι παντελώς ανεύθυνοι και αν υπάρχουν ποινές για τους εκπαιδευτικούς, καθότι όταν πήγαν οι γονείς του μαθητή στο σχολείο να διαμαρτυρηθούν εκπαιδευτικός τους προέτρεψε να μην δώσουν συνέχεια στο περιστατικό γιατί θα αντιμετωπίσει πρόβλημα το παιδί.

Η Υφυπουργός απάντησε ότι “κομμάτι της καθημερινής δουλειάς μου είναι να βλέπω το ποινολόγιο εκπαιδευτικών και να εγκρίνω τις εισηγήσεις οι οποίες γίνονται. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να φτάνουν σε επίπεδο υφυπουργού αλλά μπορώ να σας πω σίγουρα πως είναι ένα καθημερινό ζήτημα. Εχουμε 180.000 εκπαιδευτικούς στη χώρα, ο όγκος των καταγγελιών είναι πολύ μεγάλος και προσωπικά δεν θέλω να μένει τίποτε κάτω από το χαλί, έτσι σε κάθε περίπτωση, γίνεται Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), εξετάζονται οι περιπτώσεις αυτές και αντίστοιχες είναι οι ποινές”.

Ακολούθως ρωτήθηκε η κα Μιχαηλίδου αν θα γίνει κάτι τέτοιο και στην προαναφερθείσα περίπτωση και απάντησε ότι “βέβαια γίνεται και έχει ήδη ξεκινήσει η Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ)”. 

 Δείτε το video από το λεπτό 07:20 και μετά 

Στην απορία των δημοσιογράφων πως ένα τέτοιο επαναλαμβανόμενο περιστατικό δεν υπέπεσε στην αντίληψη των εκπαιδευτικών η Υφυπουργός απάντησε ότι “αυτή είναι η πολύ μεγάλη ανησυχία μας, πως πολλές φορές και σε σχολεία που έχουμε Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους – και είναι δική μας ευθύνη – χάνουμε περιστατικά. Τώρα με την πλατφόρμα θεωρούμε πως θα σπάσει περισσότερο η σιωπή, αλλά εξακολουθούμε και χάνουμε περιστατικά. Επισκέφθηκα στο “Παίδων” τα παιδιά που έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας το πρόσφατο διάστημα και μίλησα με τους γονείς και ήταν σε σχολεία που είχαν Κοινωνικό Λειτουργό και Ψυχολόγο. Βάζουμε μπροστά τα πρωτόκολλα και χωρίς άδεια γονέα θα βλέπει ο Κ.Λ. και ο Ψυχολόγος το παιδί”.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου πως πιο κοντά από τον Κοινωνικό Λειτουργό ή τον Ψυχολόγο ή την πλατφόρμα καταγγελιών βρίσκεται ο δάσκαλος και ο καθηγητής η κα Μιχαηλίδου απάντησε ότι “ανησυχούμε πολύ δεν έχουμε βρει τη χρυσή λύση ούτε τη χρυσή τομή. Ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια στα Νηπιαγωγεία και στα προνήπια με εκπαίδευση των Νηπιαγωγών – έχουν εκπαιδευθεί 4.000 Νηπιαγωγοί –  ώστε να βλέπουν και να αναγνωρίζουν σημάδια κακοποίησης”.

Παράλληλα η Υφυπουργός μίλησε για την αναγκαιότητα καταγραφής των περιστατικών σχολικής βίας, καθόσον αυτή τη στιγμή δεν καταγράφονται επαρκώς και υπενθύμισε την ύπαρξη του θεσμού του Συμβούλου Σχολικής Ζωής, σημείο αναφοράς για τέτοια περιστατικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kozani
Κυρ. Πιερρακάκης: «Αυτή είναι η ομορφότερη και πιο σύγχρονη πανεπιστημιούπολη στη χώρα»!
«Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας συζητήσαμε με εκπαιδευτικούς πώς μπορεί το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και...
Κυρ. Πιερρακάκης: «Αυτή είναι η ομορφότερη και πιο σύγχρονη πανεπιστημιούπολη στη χώρα»!
amfitheatro.jpeg
Έγιναν 108 τα Τμήματα ΑΕΙ που μαζί με το πτυχίο παραχωρούν και μεταπτυχιακό τίτλο!
Έγιναν 108 τα τμήματα που απονέμουν ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master)
Έγιναν 108 τα Τμήματα ΑΕΙ που μαζί με το πτυχίο παραχωρούν και μεταπτυχιακό τίτλο!