Φοιτητές, πίνακας, laptop
«Άμεση ένταξη σε πρόγραμμα επιχορήγησης αγοράς τεχνολογικού εξοπλισμού και των Διοικητικών Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας», ζητάει η ΠΟΣΥΠ

Την άμεση ένταξη σε πρόγραμμα επιχορήγησης αγοράς τεχνολογικού εξοπλισμού και των Διοικητικών Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας, ζητά η ΠΟΣΥΠ με σκοπό την αναβάθμιση του προσωπικού τεχνολογικού εξοπλισμού.

Επισημαίνουν πως πολλάκις έχουν κάνει και κάνουν χρήση του προσωπικού τεχνολογικού εξοπλισμού τους, χωρίς καμία αποζημίωση, για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών αναγκών του ΥΠΑΙΘΑ, όχι μόνον στην περίοδο της πανδημίας, μέσω της τηλεργασίας, αλλά και σε περιόδους έντασης της εργασίας, όπως τον φετινό Αύγουστο και Σεπτέμβριο με τις χιλιάδες προσλήψεις και διορισμούς εκπαιδευτικών, πρακτικές οι οποίες  αποτελούν πλέον την εργασιακή μας καθημερινότητα στο Υπουργείο Παιδείας, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

Όπως τονίζουν θεωρούν αναιτιολόγητη, την αγνόηση των μόλις 4.500 χιλιάδων διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας διότι η ένταξη τους στο Πρόγραμμα επιχορήγησης αγοράς τεχνολογικού εξοπλισμού, με επιταγές, των 200 ευρώ,  θα κόστιζε μόλις 900.000 ευρώ, όταν είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΙΙ», 170.000 εκπαιδευτικοί, των οποίων οι αδιάθετες μόνον επιταγές (περίπου 4.500 αδιάθετες επιταγές), θα επαρκούσαν  για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των διοικητικών υπαλλήλων.

Aναλυτικά

Όπως ενημερώσαμε στην πρόσφατη συνάντηση μας, την Υφυπουργό κ. Μακρή και τον Διευθυντή του Γραφείου σας κ. Δημάκη, θεωρούμε ότι πρέπει πλέον να θεραπευτεί η αγνόηση μίας ολόκληρης κατηγορίας υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας, αυτής των διοικητικών του υπαλλήλων, από κάθε πρωτοβουλία που αφορά στην αναβάθμιση του προσωπικού τεχνολογικού τους εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop), τον οποίον πολλάκις έχουν κάνει και κάνουν χρήση, χωρίς καμία αποζημίωση, για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών αναγκών του ΥΠΑΙΘΑ, όχι μόνον στην περίοδο της πανδημίας, μέσω της τηλεργασίας, αλλά και σε περιόδους έντασης της εργασίας, όπως τον φετινό Αύγουστο και Σεπτέμβριο με τις χιλιάδες προσλήψεις και διορισμούς εκπαιδευτικών, πρακτικές οι οποίες  αποτελούν πλέον την εργασιακή μας καθημερινότητα στο Υπουργείο Παιδείας, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

Επίσης θεωρούμε αναιτιολόγητη, την αγνόηση των μόλις 4.500 χιλιάδων διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας (Κεντρική Υπηρεσία, Περιφερειακές Υπηρεσίες & Εποπτευόμενοι Φορείς-μέλη μας), διότι η ένταξη τους στο Πρόγραμμα επιχορήγησης αγοράς τεχνολογικού εξοπλισμού, με επιταγές, των 200 ευρώ,  θα κόστιζε μόλις 900.000 ευρώ, όταν είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΙΙ», 170.000 εκπαιδευτικοί, των οποίων οι αδιάθετες μόνον επιταγές (περίπου 4.500 αδιάθετες επιταγές), θα επαρκούσαν  για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των διοικητικών υπαλλήλων.

Άλλωστε η δράση αυτή που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε μεγάλα περιθώρια και πιθανόν να έχει ακόμη, για την συμπερίληψη μας στους δικαιούχους της.
Με την βεβαιότητα ότι, είστε ο πλέον κατάλληλος, για να ικανοποιήσετε το δίκαιο και εύλογο αυτό  αίτημά μας, αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dimosioi-ypallhloi
Ανατροπή στο Δημόσιο! Η νέα πλατφόρμα αξιολόγησης πολιτών βάζει τέλος στη "μυστηριώδη" λειτουργία του κράτους
Πολίτες σε ρόλο κριτών! Δες πώς μπορείς να κρίνεις άμεσα τις Δημόσιες υπηρεσίες
Ανατροπή στο Δημόσιο! Η νέα πλατφόρμα αξιολόγησης πολιτών βάζει τέλος στη "μυστηριώδη" λειτουργία του κράτους
KORDATOS
Σε κατάληψη το ΕΠΑΛ Καινούργιου-Δήμου Αγρινίου - Συμπαράσταση στον καθηγητή Κώστα Κορδάτο
"Τελικά αυτόν τον καθηγητή γιατί τον κυνηγούν τόσα χρόνια; Τι έχει κάνει; Μήπως επειδή συνέβαλε καθοριστικά, μαζί με άλλους τοπικούς παράγοντες, να...
Σε κατάληψη το ΕΠΑΛ Καινούργιου-Δήμου Αγρινίου - Συμπαράσταση στον καθηγητή Κώστα Κορδάτο
taksi
Σύλληψη πατέρα στην Πάτρα: Απειλές σε καθηγητές σε σχολείο της Αγίας Σοφίας
Φραστικό επεισόδιο και απειλές κατά των καθηγητών οδήγησαν σε σύλληψη γονέα – Τι δήλωσαν οι καθηγητές
Σύλληψη πατέρα στην Πάτρα: Απειλές σε καθηγητές σε σχολείο της Αγίας Σοφίας
ολμε
ΟΛΜΕ: Απεργιακή συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά- «Όλοι στην πλατεία Κοραή»
Απεργιακή συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά 2025 - Συλλογική διεκδίκηση για βαθιές μεταρρυθμίσεις
ΟΛΜΕ: Απεργιακή συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά- «Όλοι στην πλατεία Κοραή»