kathigitria
Ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο η καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης Διονυσία Κολοκοτσά

Μια σπουδαία διάκριση για την καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης Διονυσία Κολοκοτσά, που το ερευνητικό της έργο ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές.

Αναλυτικότερα, το ερευνητικό της έργο ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές άλλων ερευνητών σύμφωνα με το Google Scholar, το οποίο κατά τον Σεπτέμβριο του 2024 εμφανίζει 10.191 αναφορές (h-index: 44).

Είναι μία ιδιαίτερη επίδοση ακαδημαϊκής και ερευνητικής αναγνώρισης, η οποία έρχεται να συμπληρώσει αντίστοιχες επιδόσεις πολλών εν ενεργεία και αφυπηρετησάντων Καθηγητών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Με τις επιδόσεις αυτές επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά το υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο που παράγει το διδακτικό-ερευνητικό προσωπικό του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σύντομο Βιογραφικό Διονυσίας Κολοκοτσά

Η Διονυσία Κολοκοτσά είναι Καθηγήτρια στη Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ) και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Δομημένου Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Ενέργειας.

Οι επιστημονικές της δημοσιεύσεις καλύπτουν τις εξής ερευνητικές περιοχές:

1. Ευφυή Συστήματα διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας και ποιότητας εσωτερικού περιβάλλοντος με έμφαση στην ανάπτυξη καινοτόμων αλγορίθμων ελέγχου και βελτιστοποίησης των συνθηκών του δομημένου περιβάλλοντος, πρόβλεψη ενεργειακής ζήτησης και απόκρισης ζήτησης, καθώς και μοντέλα υπολογισμού ενεργειακής απόδοσης κτιρίων με συνδυασμό ενεργειακής παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).

2. Ανάπτυξη καινοτόμων υλικών και τεχνολογιών για εξοικονόμηση ενέργειας με στόχο κτίρια και κοινότητες μηδενικού και θετικού ενεργειακού ισοζυγίου και βελτίωση ποιότητας δομημένου περιβάλλοντος όπως υλικά υψηλής ανακλαστικότηταςκαι θερμικής εκπομπής καθώς και υλικά αλλαγής φάσης για κτίρια και δαπεδόστρωση.

3. Πόλεις και Αστικό περιβάλλον με έμφαση σε ευφυή δίκτυα, ευφυείς πόλεις και ενσωμάτωση λύσεων βασισμένων στη φύση για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών καθώς και εσνωμάτωση αρχών του New European Bauhaus.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακαλούνται αυτά τα γνωστά δημητριακά βρώμης

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Πιερρακάκης: «Στηρίζουμε τον σχολικό αθλητισμό, με καλύτερες υποδομές και με περισσότερες δραστηριότητες»
Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στον εορτασμό της 11ης Πανελλήνιας & Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού
Πιερρακάκης: «Στηρίζουμε τον σχολικό αθλητισμό, με καλύτερες υποδομές και με περισσότερες δραστηριότητες»