Απεργία 28ης Φεβρουαρίου: Τι ισχύει με τα Φροντιστήρια- Η ανακοίνωση της ΟΕΦΕ
Τι θα γίνει με τα μαθήματα στα φροντιστήρια την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

Μαθητές απ’ όλη τη χώρα θα συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για την επέτειο των δύο χρόνων από την τραγωδία στα Τέμπη. Με ανακοίνωσή της, η μαθητική κοινότητα ενημερώνει ότι θα κλείσει τα σχολεία και θα πάρει μέρος στις πορείες που θα γίνουν σε κεντρικά σημεία της χώρας την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αναμένεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους μαθητές και να ζητήσουν «Δικαιοσύνη μέχρι τέλους» για την τραγωδία των Τεμπών, στις 28 Φεβρουαρίου, συμπληρώνοντας δύο χρόνια από την εθνική καταστροφή.

Τι ισχύει με τα φροντιστήρια

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) αναφέρει ότι «συμπαραστέκεται στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών και καλεί τα μέλη των κατά τόπους Συλλόγων της, να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις που είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025, συμμετέχοντας στο πένθος και στηρίζοντας τον αγώνα των συγγενών των θυμάτων για δικαιοσύνη. Παράλληλα, προτείνει στα Φροντιστήρια να μην γίνουν μαθήματα καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.».

Εφόσον όμως τα φροντιστήρια είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, η απόφαση για το αν θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή εξαρτάται από την ιδιοκτησία τους.

Πολλά φροντιστήρια και ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα αναστείλουν τη λειτουργία τους την ερχόμενη Παρασκευή, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια γενική απόφαση που να ισχύει για όλα τα φροντιστήρια.

Οι γονείς και οι μαθητές καλούνται να επικοινωνήσουν με τα φροντιστήριά τους για να ενημερωθούν για το καθεστώς μαθημάτων την Παρασκευή.

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή (28/2) τα Φροντιστήρια σε Φθιώτιδα, Φωκίδα & Ευρυτανία

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Φθιώτιδας Φωκίδας & Ευρυτανίας συμπαραστέκεται στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών. Με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, συμμετέχοντες στο πένθος, αποφάσισε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου να παραμείνουν τα φροντιστήρια κλειστά στις ανωτέρω περιοχές.

Κλειστά θα μείνουν την Παρασκευή τα φροντιστήρια των Ιωαννίνων

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ιωαννίνων συμπαραστέκεται αλληλέγγυος στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, στηρίζοντας τον αγώνα τους για αλήθεια και δικαιοσύνη, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος Ο.Ε.Φ.Ε., της Γ.Σ.Β.Ε.Ε., της Ο.Ε.Β.Ε. και συντασσόμενος με τους υπόλοιπους Συλλόγους Φροντιστών της χώρας, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. θα συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης – διαμαρτυρίας το πρωί της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου 2025 ώρα 11:00 π.μ. μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Επίσης αποφάσισε ότι δεν θα γίνει μαθήματα καθ’ όλη την διάρκεια της Παρασκευής.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους διεκδικούν αλήθεια, δικαιοσύνη και ασφάλεια!

Με τη στάση μας αυτή να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την αξία της ανθρώπινης ζωής και το πανανθρώπινο ιδανικό της αλληλεγγύης!

Μην ξεχνάμε ότι πάνω απ’ όλα είμαστε δάσκαλοι παιδιών και διδάσκουμε και με το παράδειγμά μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νοσοκομειο
Άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου στη Θεσσαλονίκη: Τον χτύπησαν τουλάχιστον 90 φορές- ΕΔΕ για το περιστατικό
Με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων οι τρείς μαθητές, αναμένεται άμεσα να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον, ενώ έχει διαταχθεί και Ένορκη Διοικητική...
Άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου στη Θεσσαλονίκη: Τον χτύπησαν τουλάχιστον 90 φορές- ΕΔΕ για το περιστατικό
Κάμερες και φθορά στα σχολεία
Σοκ σε σχολείο της Αττικής: 9χρονη έσπρωξε συμμαθήτριά της και χτύπησε το κεφάλι της στα κάγκελα
Η μητέρα, σε σοκ από το περιστατικό, ζητά από τις Αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες
Σοκ σε σχολείο της Αττικής: 9χρονη έσπρωξε συμμαθήτριά της και χτύπησε το κεφάλι της στα κάγκελα
mesogeiakopanepistimio
ΕΛΜΕΠΑ: Πρώτη Υποστήριξη Άριστης Διδακτορικής Διατριβής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
Ακαδημαϊκή Ολοκλήρωση για το Τμήμα ΔΕΤ
ΕΛΜΕΠΑ: Πρώτη Υποστήριξη Άριστης Διδακτορικής Διατριβής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
sxoliki_taxi
ΟΙΕΛΕ: Σε πανικό ιδιοκτήτες ιδιωτικών- Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς ότι η απεργία είναι παράνομη
Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ
ΟΙΕΛΕ: Σε πανικό ιδιοκτήτες ιδιωτικών- Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς ότι η απεργία είναι παράνομη