κουλουράκια
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με τις συμβουλές της μας βοηθά να πετύχουμε τέλεια αποτελέσματα κάθε φορά

Αυτή η συνταγή για τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια πορτοκαλιού είναι ό,τι χρειάζεστε για να φτιάξετε αφράτα και τραγανά κουλουράκια, γεμάτα αρώματα από το πορτοκάλι και τη μαστίχα!

Σημαντικά tips:

  1. Υλικά σε θερμοκρασία δωματίου: Το βούτυρο και τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να ενσωματωθούν καλύτερα και να δημιουργήσουν την τέλεια υφή για τη ζύμη.
  2. Μην υπερβολικά ζυμώσετε τη ζύμη: Αν η ζύμη ζυμωθεί υπερβολικά, τα κουλουράκια θα χάσουν την αφράτη και τραγανή υφή τους. Ανακατέψτε μόνο μέχρι να γίνει ζύμη.
  3. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί: Αφήστε τη ζύμη για 10 λεπτά σκεπασμένη για να βοηθήσετε την υφή της να σταθεροποιηθεί και να μην κολλάει.
  4. Σωστό ψήσιμο: Βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος είναι προθερμασμένος και μην παραλείψετε να αλείψετε τα κουλουράκια με το διάλυμα αυγού για να αποκτήσουν ωραία χρυσαφένια κρούστα.

Συνταγή για τα Πασχαλινά Κουλουράκια Πορτοκαλιού:

Υλικά:

  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 μεγάλο ακέρωτο πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 15 ml κονιάκ
  • 60 γρ. χυμό πορτοκαλιού (1 μεγάλο πορτοκάλι)
  • 1/8 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 2 δάκρυα μαστίχας
  • 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Για το διάλυμα αυγού:
    • 1 μικρό αυγό
    • 1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία: Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Σκόνη μαστίχας: Χτυπήστε τη μαστίχα με λίγη από τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκόνη.
  3. Ανάμειξη βουτύρου και ζάχαρης: Στον κάδο του μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνουν κρέμα.
  4. Προσθήκη υλικών: Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σκόνη μαστίχας και τους κρόκους αυγών. Συνεχίστε να ανακατεύετε. Προσθέστε το κονιάκ και ανακατέψτε καλά.
  5. Χυμός πορτοκαλιού και σόδα: Διαλύστε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και προσθέστε το στο μείγμα.
  6. Αλεύρι: Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Μην ανακατεύετε για πολύ ώρα.
  7. Ξεκούραση ζύμης: Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  8. Πλάσιμο κουλουριών: Κόψτε τη ζύμη σε κομμάτια των 25-30 γρ. και πλάστε τα σε διάφορα σχέδια.
  9. Αλείψιμο με διάλυμα αυγού: Χτυπήστε το αυγό με νερό και αλείψτε τα κουλουράκια με το μείγμα.
  10. Ψήσιμο: Τοποθετήστε τα κουλουράκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στους 160°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Αφήστε τα να κρυώσουν και αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν φρέσκα και τραγανά για πολύ καιρό.

Με αυτά τα μικρά μυστικά και την υπέροχη συνταγή της Αργυρώς, θα φτιάξετε τα πιο γευστικά και αφράτα πασχαλινά κουλουράκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetaseis.jpeg
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Οδηγός υποψηφίων και γονέων για τις εξετάσεις Μαΐου 2025
Το ΚΠΓ είναι πιστοποιητικό γνώσης ξένων γλωσσών διαφόρων επιπέδων, αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και στην ΕΕ - Τα πάντα για τις εξετάσεις
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Οδηγός υποψηφίων και γονέων για τις εξετάσεις Μαΐου 2025
ipologisths.jpg
Ψηφιοποίηση και κατάργηση πιστοποιητικών: Τι φέρνει η νέα εποχή για τις δημόσιες υπηρεσίες
Η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση δύο σημαντικών πιστοποιητικών, ανοίγοντας τον δρόμο για ταχύτερες, πιο αποδοτικές και λιγότερο γραφειοκρατικές...
Ψηφιοποίηση και κατάργηση πιστοποιητικών: Τι φέρνει η νέα εποχή για τις δημόσιες υπηρεσίες
korres
Πέθανε ο αρχαιολόγος και πανεπιστημιακός Γεώργιος Σ. Κορρές – Ένας σκαπανέας της ελληνικής Προϊστορίας
Η επιστημονική κοινότητα αποχαιρετά έναν σεμνό εργάτη της αρχαιολογίας, έναν παιδαγωγό με ήθος και ένα φωτεινό παράδειγμα αφοσίωσης στην επιστήμη. Το...
Πέθανε ο αρχαιολόγος και πανεπιστημιακός Γεώργιος Σ. Κορρές – Ένας σκαπανέας της ελληνικής Προϊστορίας