Συνάντηση εργασίας στο ΥΠΑΙΘΑ με τους Διευθυντές και Διευθύντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχε η Υπουργός, Σοφία Ζαχαράκη.
Κατά τη συνάντηση εργασίας, αναδείχθηκε από τους Διεθυντές Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης ως μείζον ζήτημα η υποστελέχωση και η έλλειψη χρηματοδότησης των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Η Υπουργός δεσμεύτηκε να αποκωδικοποιήσει τα αιτήματα και να εξετάσει προσεκτικά τα θέματα διοικητικής και οικονομικής φύσεως με βάση την κοινή παραδοχή ότι οι πιστώσεις είναι συγκεκριμένες.
Οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έθεσαν τα παρακάτω θέματα:
- Μεταβολές των σχολικών μονάδων, κατανομή του μαθητικού δυναμικού, δημιουργία τμημάτων και οργάνωση της νέας σχολικής χρονιάς,
- Διοικητικό έργο και στελέχωση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης,
- Συνεργασία με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, τους Επόπτες Ποιότητας Εκπαίδευσης, στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και στην αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων,
- Διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού (διορισμοί, προσλήψεις, τοποθετήσεις, τοπικές προσκλήσεις),
- Σχολικές δραστηριότητες, σχολικές εκδρομές και αθλητικές εκδηλώσεις,
- Ενταξιακή εκπαίδευση,
- Διαχείριση περιστατικών ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού,
- Συνεργασία με γονείς και την τοπική κοινωνία.

Η Σοφία Ζαχαράκη, κατά τη συνάντησή της με τους ΔΠΕ και ΔΔΕ αφού άκουσε με προσοχή τα θέματα που τέθηκαν, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά, καθώς και τις προτάσεις τους και υπογράμμισε το σεβασμό και την αμέριστη εμπιστοσύνη της προς το θεσμό των Διευθυντών Εκπαίδευσης, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι θα επιτελέσουν το έργο τους με αφοσίωση και ευσυνειδησία, έχοντας πλήρη επίγνωση του κρίσιμου ρόλου τους ως θεμελιώδεις κρίκοι σε μια αλυσίδα που διασφαλίζει την ποιοτική διαφορά στην εκπαίδευση.
«Σας εμπιστεύομαι, έχουμε περάσει μαζί τα δύσκολα της πανδημίας» τόνισε χαρακτηριστικά η Σοφία Ζαχαράκη υπογραμμίζοντας ότι «είναι η κρίσιμη στιγμή να κάνουμε τον σωστό προγραμματισμό, να έχουμε την όσο το δυνατόν, καλύτερη εικόνα των κενών και να προετοιμαστούμε για την επόμενη χρονιά».
Η Σοφία Ζαχαράκη, αναγνώρισε την ευρεία ποικιλία δράσεων, σχολικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που διαχειρίζονται οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τη συνεργασία τους με την τοπική κοινωνία και τους δήμους, καθώς και την υλοποίηση ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων, τα οποία συνιστούν σημαντικό έργο για την εξωστρέφεια των σχολείων μας. Παράλληλα, αναγνώρισε τις σύγχρονες προκλήσεις, όπως θέματα ενδοσχολικής βίας, εθισμού, σωστής χρήσης κινητού και ηλεκτρονικών μέσων, τα οποία είναι σημαντικό να αντιμετωπίζονται από σχολεία, στελέχη και εκπαιδευτικούς με κατάλληλη επιμόρφωση.
Στη συνάντηση εργασίας, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Γιάννης Κατσαρός, οι Γενικοί Διευθυντές και Διευθύντριες της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας (ΠΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), Μαρία Δόκου, της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΠΕ και ΔΕ, Γεωργία Προκοπιάδου, της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παναγιώτης Πασσάς.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ