Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.       Μαρούσι  9 – 1 – 2014

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ      Αρ. Πρ.: 42

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι     Προς:

Τηλ. & Fax: 210 8020788        Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας

Πληροφ. Καββαδία Φ.               Κοινοποίηση: Δ. Ο. Ε.

Email:[email protected]        Μέλη Συλλόγου μας

Θέμα: « Αναδρομική καταβολή επιδόματος υπεύθυνων ολοήμερου από την ημερομηνία ορισμού τους σύμφωνα με τα πρακτικά των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολείων τους».

Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας εκφράζοντας την έντονη αγανάκτηση και οργή των συναδέλφων μελών του Συλλόγου μας που έχουν οριστεί υπεύθυνοι ολοήμερων τμημάτων (κλασικού τύπου) και δικαιούνται την καταβολή επιδόματος θέσης ευθύνης απαιτεί από το ΥΠΑΙΘ και τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας την άμεση και αναδρομική καταβολή του επιδόματος ευθύνης στους συναδέλφους που ορίστηκαν ως υπεύθυνοι ολοήμερων με πρόσφατη πράξη του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας (20 – 12 – 2013).

Το ΥΠΑΙΘ και η διοίκηση της εκπαίδευσης από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς επιχείρησε με σειρά αντιεκπαιδευτικών – αντιλαϊκών ρυθμίσεων να καταργήσει ουσιαστικά τα ολοήμερα τμήματα των Δημοτικών Σχολείων, επιδιώκοντας να διώξει τους δασκάλους (ΠΕ70) από αυτά, στην προσπάθειά του να καλύψει κενά και ελλείψεις, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που εφραμόζει και στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, μεθοδεύοντας ακόμα και την κατάργηση του επιδόματος θέσης για τους υπεύθυνους του ολοήμερου, αφού ο ορισμός τους έγινε με μεγάλη καθυστέρηση και ύστερα από μεγάλες πιέσεις των αιρετών στα ΠΥΣΠΕ και των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε.

Σήμερα και αφού ορίστηκαν οι υπεύθυνοι με πράξη του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία από την ημέρα του ορισμού τους (δηλ. από την 20η Δεκεμβρίου 2013) και όχι από την ημέρα που ορίστηκαν σύμφωνα με τα πρακτικά των Συλλόγων Διδασκόντων των Σχολείων τους ή την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας (προγενέστερης της 20ης – 12 – 2013).

Καλούμε τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να ανακαλέσει άμεσα την άδικη και παράτυπη αυτή απόφασή της.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υπογράψουν πράξεις ανάληψης υπηρεσίας ως υπεύθυνοι ολοήμερων με ημερομηνία την 20η – 12 – 2013, αλλά από την ημέρα που άρχισαν, από την έναρξη του σχολικού έτους, να εκτελούν χρέη υπεύθυνων ολοήμερου.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα του θέματος.

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ