ΠΕΤΕΕΜ - ΤΕ1

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση της ΠΕΤΕΕΜ - ΤΕ1 για την σύνθεση του νέου ΔΣ καθώς και την ένσταση του συναδέλφου Ε. Ζμιθιά όπου του αναθέτουν διοικητικό έργο 10 ωρών στο  εσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού μου ωραρίου έως τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους.

επιμέλεια: alfavita.gr

ΘΕΜΑ: Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. της ΠΕΤΕΕΜ

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΤΕΕΜ, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίας της 2-2-2014, στα γραφεία του ΣΕΚ Αιγάλεω στην Αθήνα τη Δευτέρα 24-2-2014 το απόγευμα, ύστερα από μυστική ψηφοφορία, συγκροτήθηκε σε σώμα σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης.

Το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:          Κώστας Κορδάτος, ΕΠΑΛ Καινουρίου-Αγρινίου

Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:          Βασίλης Καλουδιώτης, Ε.Κ. Αιγάλεω

Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:          Δημήτρης Ζαλακώστας, Ε.Κ. Αγ. Αναργύρων

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:         Λογοθέτη Αποστολία-Λία. Εσπ. ΕΠΑΛ Αιγάλεω

ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:         Παναγιώτης Πανογεώργος, ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αγρινίου

ΤΑΜΙΑΣ:                                Θωμάς Βένος, Σιβιτανίδειος Σχολή

ΜΕΛΟΣ:                  Δημήτρης Κόκοτος, ΕΠΑΛ (Ε.Κ) Μεγάρων

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤΕΕΜ – ΚΛΑΔΟΥ ΤΕ01

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ           ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ – ΛΙΑ

Υ.Γ. Ορίστηκαν συντονιστές σχολείων εκπαιδευτικών περιοχών ως εξής:

1) Α’-Β-΄Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ: Καλουδιώτης Β. 6973804297 – Ζαλακώστας Δ. 6977693357 – Λογοθέτη Λία 698 0753768

2) Δυτ. Αττική και Πειραιά: Κόκοκοτος Δ. 6932237114

3) Σιβιτανίδειο & Δ’ ΑΘΗΝΑΣ: Βένος Θ. 6977203876

4) Σχολές ΟΑΕΔ: Πανογεώργος Π. 6979851577

5) Περιφέρεια - Γενικό συντονισμό: Πρόεδρος

• Οι συνάδελφοι που δεν έχουν καταβάλει ακόμη τη συνδρομή τους μπορούν τώρα ομαδικά ανά σχολείο να την καταθέτουν στον Αρ. Λογαριασμού: 00088893273-1 ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑMIEYTΗΡΙΟ και αποστολή της κατάστασης στο Δ.Σ. με email [email protected] ή fax 2641301359.

Αριθ. Πρωτ. 3

β) Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
ΑΘΗΝΑ
Κοιν: Ζμιθιά Επαμεινώνδα

ΘΕΜΑ: «Ένσταση Επαμεινώνδα Ζμιθιά εκπ/κού ΤΕ1-01-εσπ. ΕΠΑΛ Σταυρούπολης».

Σας γνωστοποιούμε την από 4-3-2014 ένσταση του συναδέλφου Επαμεινώνδα Ζμιθιά εκπαιδευτικού ΤΕ1-01 του Εσπ. ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Δυτ. Θεσσαλονίκης, όσον αφορά την άρνηση των δικαιοδοτικών οργάνων της υπηρεσίας να εφαρμόσουν στην περίπτωσή του την Υ.Α. 7980/Γ2/21‑01‑2013, που ισχύει από τον Ιανουάριο του 2013 καθώς και την πρόσφατη απόφαση του κ. υφυπουργού με αριθ. Πρωτ. 176027/Γ2/19-11-2013.

Για το θέμα αυτό, δηλαδή της άρνησης του σχολείου να αναθέσει τα Σχεδιαστικά μαθήματα στον συνάδελφο έχουμε προβεί σε ανάλογη διαμαρτυρία (38/28-11-2012), χωρίς να κινηθεί κάποια διαδικασία ενώ τώρα με αυθαίρετο τρόπο  εκτός ότι δεν προσαρμόζουν το πρόγραμμα του σχολείου σύμφωνα με το πνεύμα των ως άνω αποφάσεων τον τοποθετούν σε θέση γραμματείας του σχολείου και αναθέτουν τα μαθήματα που διδάσκει πλέον ο ΤΕ1-01 σε άλλον συνάδελφο ο οποίος δεν ανήκει οργανικά στο εσπ.. ΕΠΑΛ Σταυρούπολης!

Σας καλούμε άμεσα για την εφαρμογή των σχετικών Υπουργικών αποφάσεων, σύμφωνα και με τα αναφερόμενα στην ένσταση του συναδέλφου μας.

Το Δ.Σ. της ΠΕΤΕΕΜ επιφυλάσσατε για άμεσες νόμιμες ενέργειές του, περιφρουρώντας τα δικαιώματα του κλάδου μας και του συναδέλφου Ζμιθιά Επαμεινώνδα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤΕΕΜ – ΚΛΑΔΟΥ ΤΕ01

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ                ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ – ΛΙΑ

Επαμεινώνδας Ζμιθιάς              Θεσσαλονίκη, 04.04.2014

ΤΕ01.01 Σχεδιαστών            Αριθμ. Πρωτ.:__________

Εσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Ακριτών & Θράκης 4

56430 Θεσσαλονίκη

ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς τον Δ/τή

Της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης

Δυτικής Θεσσαλονίκης

Κο Μαντζιάρη Α. Παύλο

Κολοκοτρώνη 22

56430 Θεσσαλονίκη

Ένσταση κατά του υπ’ αριθμ. 1846/07.02.2014 εγγράφου της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης

Υποβάλλω ένσταση κατά του παραπάνω εγγράφου που πρωτοκολλήθηκε στο σχολείο της οργανικής μου θέσης, το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Σταυρούπολης, με τον αριθμ. Πρωτ. 113/26.02.2014 και στο οποίο μου αναθέτετε διοικητικό έργο 10 ωρών στο σχολείο μου για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού μου ωραρίου έως τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους.

Από την αρχή του τρέχοντος σχολικού έτους υπολείπονται στον Τομέα Δομικών Έργων του σχολείου μου έξι ώρες διδασκαλίας. Αντί να μου αναθέσετε έξι ώρες σχεδιαστικών μαθημάτων (Σ) αυτού του Τομέα ως εκπαιδευτικό ειδικότητας ΤΕ01.01 Σχεδιαστών με οργανική θέση στο σχολείο, εγκρίνατε να έρθει εκπαιδευτικός με οργανική θέση σε άλλο σχολείο για να διδάξει αυτές τις έξι διδακτικές ώρες στο σχολείο μας! Έτσι έμεινα με συνολικά οκτώ ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα και εκτός από τις υποχρεώσεις μου ως υπεύθυνος τμήματος πρωτοκολλώ όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα στο σχολείο δικαιολογήσεις απουσιών.

Πριν προβείτε στην ενέργεια αυτή, γνωρίζατε ότι η Υ.Α. 7980/Γ2/21‑01‑2013 ισχύει ήδη από τον Ιανουάριο του 2013 και στο 1ο εδάφιο, β) παράγραφο αναφέρεται ότι:

«Σε κάθε ειδικότητα εκπαιδευτικών της προπεριγραφείσας κατηγορίας του κλάδου ΤΕ01 που διδάσκει τα παραπάνω μαθήματα ως πρώτη (Α’) ανάθεση σε τομείς-ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ. και ειδικότητες των ΕΠΑ.Σ. ορίζονται, επιπλέον, ως δεύτερη (Β’) ανάθεση τα υπόλοιπα μαθήματα ανάθεσης του ανωτέρω κλάδου, συναφή με την ειδικότητά τους, στους ίδιους αυτούς τομείς και ειδικότητες.»

Υφίσταται σαφώς η συνάφεια της ειδικότητάς μου ως εκπαιδευτικού ειδικότητας ΤΕ01.01 Σχεδιαστών με τα σχεδιαστικά μαθήματα (Σ). Επιπλέον, όμως, δικαιούμαι να διδάξω σχεδιαστικά μαθήματα (Σ) του Τομέα Δομικών έργων με Β’ ανάθεση διότι η ειδικότητά μου ως εκπαιδευτικού ειδικότητας ΤΕ01.01 Σχεδιαστών ταυτίζεται με την ειδικότητα Σχεδιαστών Δομικών Έργων αυτού του Τομέα και συνεπώς έχει αντιστοιχία προς τα διδασκόμενα σχεδιαστικά μαθήματα αυτού του Τομέα.

Επίσης στο περιεχόμενο της Διευκρινιστικής Οδηγίας 176027/Γ2/19-11-2013 αναφέρεται σαφώς ότι καταργείται η προτεραιότητα ανάθεσης διδασκαλίας στους εκπαιδευτικούς κλάδων ΠΕ ή η υποχρεωτική συμμετοχή κλάδων ΠΕ όταν η διδασκαλία γίνεται από δυο εκπαιδευτικούς. Για ποιο λόγο τότε πρέπει να έρθει εκπαιδευτικός από άλλο σχολείο για να διδάξει αυτές τις έξι διδακτικές ώρες όταν βρίσκομαι εγώ στο σχολείο με οργανική θέση και μπορώ να διδάξω έξι ώρες σχεδιαστικά μαθήματα με Β’ ανάθεση;

- 2 -

Στην ίδια Διευκρινιστική Οδηγία 176027/Γ2/19-11-2013 αναγράφεται και ότι:

«Επίσης, μη ισχύουσες θεωρούνται ιδίου περιεχομένου ρυθμίσεις όποιων άλλων εγκυκλίων ή οποιασδήποτε ονομασίας δημοσίων εγγράφων που ενδεχομένως εξακολουθούν και σήμερα να αναπαράγουν το νομοθετικό καθεστώς που ίσχυε πριν την έκδοση της υπ’ αριθμ. 7980/Γ2/21-01-2013 Υ.Α.»

Ακόμα και με το νομοθετικό καθεστώς που ίσχυε πριν την έκδοση της Υ.Α. 7980/Γ2/21‑01-2013 με το οποίο είχα αποκλειστικά και μόνο Β’ ανάθεση στα μαθήματα Τεχνικό Σχέδιο της Α’ τάξης του ΕΠΑ.Λ. και Σχέδιο Ειδικότητας στη Γ’ τάξη της Ειδικότητας Ψυκτικών Εγκαταστάσεων και Κλιματισμού δεν θα ήταν δικαιολογημένη η τοποθέτηση εκπαιδευτικού με οργανική θέση σε άλλο σχολείο για να διδάξει αυτές τις έξι διδακτικές ώρες στο σχολείο μας, διότι στην παρ. 14 του άρθρου 14 του Ν. 1566/85 αναφέρεται ότι:

«Οι εκπαιδευτικοί ενός σχολείου που πλεονάζουν σε ορισμένο κλάδο, εξ αιτίας μεταβολών στα προγράμματα διδασκαλίας ή για άλλους λόγους, είναι υποχρεωμένοι να διδάσκουν μαθήματα συγγενούς ειδικότητας στην ίδια σχολική μονάδα.»

Το υπ’ αριθμ. 146526/Γ2/22.11.2012 έγγραφο του Τμήματος Δ’ του Υπουργείου Παιδείας επιβεβαιώνει την ισχύ της προαναφερθείσας νομοθεσίας.

Σχετικά με όλα όσα αναφέρονται παραπάνω, διεκδικώ λοιπόν είτε σύμφωνα με το 1ο εδάφιο, β) παράγραφο της Υ.Α. 7980/Γ2/21‑01‑2013, είτε σύμφωνα με την παρ. 14 του άρθρου 14 του Ν. 1566/85 αυτές τις έξι ώρες διδασκαλίας στα σχεδιαστικά μαθήματα του Τομέα Δομικών Έργων για συμπλήρωση του υποχρεωτικού μου διδακτικού ωραρίου στο σχολείο μας.

Παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες σχετικές ενέργειες. Σε περίπτωση άρνησής σας παρακαλώ επίσης να μου αναφέρετε τους λόγους σας στα χρονικά περιθώρια που ορίζει ο νόμος, ώστε να προβώ στην εξάσκηση των νομίμων δικαιωμάτων μου.

_______________________

Επαμεινώνδας Ζμιθιάς

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό