Καταγγελία του αιρετού Κωνσταντίνου Κοντσιώτη

Καταγγελία

Με την απόφαση (πράξη 57- 9/10/2014) της πλειοψηφίας του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ν. Λάρισας συνάδελφος Μαθηματικός, ο οποίος δίδασκε στο 6ο Γυμνάσιο Λάρισας για 12 ώρες και στο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Αρμενίου για 8 ώρες μετακινείται από το Αρμένιο και τοποθετείται  στο ΕΠΑ.Λ.  Τυρνάβου για 5 ώρες που υπήρχε κενό.

Ο συνάδελφος δίδασκε με συμπληρωμένο ωράριο στα δυο σχολεία εδώ και ένα μήνα, μαθήματα Α’ Ανάθεσης, και βίαια μετακινείται σε άλλο σχολείο.

Στη θέση του στο Αρμένιο τοποθετήθηκε άλλος συνάδελφος για να διδάξει μαθηματικά αποκλειστικά στο Γυμνάσιο με Β’ Ανάθεση. Και ενώ η πλειοψηφία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. γνώριζε ότι ο συνάδελφος δίδασκε μόνο στο Λύκειο, αδιαφορώντας ότι όλα τα παιδιά του Αρμενίου θα αλλάξουν καθηγητή μαθηματικών, προχώρησε στην μετακίνηση- ξήλωμα του συναδέλφου. Ίσως  μερικοί θεωρούν ότι η κάλυψη των κενών πρέπει να ακολουθεί τις αρχές της κοπτοραπτικής.

Πέρα από την παιδαγωγική πλευρά του θέματος, διαπιστώνω ότι αμφισβητείται πλέον και η θέση μας στο σχολείο, αφού είμαστε έρμαια στη διάθεση του κάθε αρμοδίου οργάνου προς μετακίνηση. Τέτοιου είδους αποφάσεις μας καθιστούν περιπλανώμενους  Ιουδαίους. Σαν υπάλληλοι έχουμε υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα.

Στο όνομα της οικονομίας και της λιτότητας, δεν είναι δυνατόν να αναστατώνονται σχολεία, μαθητές και καθηγητές. Καταγγέλλω την απόφαση της πλειοψηφίας του  Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και καλώ τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση για την διασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

Λάρισα 10-10-2014

Κοντσιώτης Κων/νος

Αιρετό μέλος του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ν. Λάρισας

Φυσικός Msc του ΓΕΛ Φαλάνης

Υποψήφιος για το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.

Τηλ. 6947779934

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7