Thumbnail
Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Σε σχέση με το αίτημα συναδέλφων αναπληρωτών καθηγητών για καταβολή οδοιπορικών

Σε υπόμνημα αναπληρωτών εκπαιδευτικών προς την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, που αφορά στην καταβολή οδοιπορικών, οι συνάδελφοι αναφέρονται στην απάντηση που έλαβαν από τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης σε ερώτησή τους για την καταβολή οδοιπορικών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπόμνημα, η Διεύθυνση τους πληροφόρησε προφορικά ότι οι αναπληρωτές που είναι τοποθετημένοι σε δυο ή περισσότερα σχολεία (να σημειωθεί ότι αυτά μπορεί να απέχουν πολλά χιλιόμετρα μεταξύ τους) δεν δικαιούνται οδοιπορικά με το επιχείρημα ότι υπάρχει διάκριση ανάμεσα στην «ταυτόχρονη τοποθέτηση» και στην «τοποθέτηση σε κάποιο σχολείο και διάθεση σε άλλο».
Να σημειωθεί ότι το θέμα των οδοιπορικών αφορά και τους μόνιμους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και τοποθετούνται και αυτοί «ταυτόχρονα» σε περισσότερα του ενός σχολεία.

Η Α΄ ΕΛΜΕ Θες/νίκης στηρίζει το εύλογο αίτημα των συναδέλφων να λάβουν γραπτή και πλήρη ενημέρωση, καθώς και να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα που έχει ανακύψει.
Η εκπαίδευση προκειμένου να είναι ποιοτική και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών απαιτεί τη στελέχωσή της με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Διεκδικούμε μόνιμους και μαζικούς διορισμούς. Κατάργηση των πολυπληθών ελαστικών εργασιακών σχέσεων στο σχολείο. Ο θεσμός του αναπληρωτή να καλύπτει μόνο έκτακτες ανάγκες.
Παράλληλα, για όσους αναπληρωτές θα υπάρχουν να γίνει πλήρης εξίσωση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων με αυτά των μονίμων εκπαιδευτικών. Αυτό περιλαμβάνει εκτός από την καταβολή των οδοιπορικών, μισθολογική ισότητα, άδειες όπως δικαιούνται και οι μόνιμοι, να προσμετρείται κανονικά η προϋπηρεσία στη μισθολογική εξέλιξη και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα κλπ Καλούμε τη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης να ενημερώσει και να διευθετήσει άμεσα το θέμα.

Να δοθούν τα οδοιπορικά στους συναδέλφους αναπληρωτές, έστω και αναδρομικά, με νέα ρύθμιση που θα αποκαθιστά την προφανή αδικία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές να γίνουν μέλη των ΕΛΜΕ και να συμμετέχουν στις συνδικαλιστικές διαδικασίες.

Διεκδικούμε:

· Μαζικούς διορισμούς, για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
· Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση.
· Επίδομα ενοικίου στο 100% της αξίας του, επίδομα θέρμανσης στους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς.
· Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους.
· Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ


A΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσ/νίκης

Θεσσαλονίκη, 31-3-15
Π. Κορομηλά 51. τκ: 54622 Προς : Δ/νσεις, Περιφέρεια
Τηλ.-τηλ/τυπία: 2310-240698 Σχολεία, ΟΛΜΕ
http://aelmethe.blogspot.com MME

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paideias
Προκηρύξεις για τους νέους Πίνακες Ειδικής Αγωγής: Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα μπορούν να υποβληθούν για περίπου 22 μέρες.
Οι Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής για το 2025 θα ενσωματώνουν τη σχετική Υπουργική Απόφαση για πρώτη φορά.
Προκηρύξεις για τους νέους Πίνακες Ειδικής Αγωγής: Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα μπορούν να υποβληθούν για περίπου 22 μέρες.
επαγγελματα
3 δυναμικά επαγγέλματα και ποιες σπουδές οδηγούν σε αυτά
Χαρακτηριστικό ως προς αυτό, είναι το γεγονός πως, πολύ συχνά, γονείς και μαθητές, ακούν αρκετά επαγγέλματα και καινοτόμες εξειδικεύσεις για πρώτη...
3 δυναμικά επαγγέλματα και ποιες σπουδές οδηγούν σε αυτά