Thumbnail
Ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σαλαμίνας, μετά τη χτεσινή πρωτοφανή επίθεση με μπουνιές και σπρωξιές σε μέλος του ΔΣ ( με αυτόπτες μάρτυρες και από  τις τρεις παρατάξεις ) από την αντιπρόεδρο του Συλλόγου, προϊσταμένη νηπιαγωγείου και μέλος του ΠΑΜΕ Σαλαμίνας, κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γ.Σ. του Συλλόγου.

Το συγκεκριμένο μέλος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τον Σύλλογό μας και έχουν υπάρξει και ανάλογες καταγγελίες. Τα πράγματα όμως όπως φαίνεται γίνονται πια πολύ σοβαρά. Ακόμα και σήμερα στη συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου, για το οποίο έχουν κρατηθεί πρακτικά,  γίναμε μάρτυρες της ίδιας ακατανόητης συμπεριφοράς που έχουμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Αν και είναι κατανοητή η δύσκολη θέση που βρίσκεται το συγκεκριμένος μέλος του ΔΣ, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό ότι, παρόλα τα γεγονότα που συνέβησαν, συνέχισε τις λεκτικές επιθέσεις, την ίδια τακτική της «λάσπης στον ανεμιστήρα», των ασύστολων σχεδόν μέχρι τα όρια της μυθομανίας ψευδών, αλλά κυρίως επιχειρήθηκε μια πρωτοφανής και από τα δύο μέλη του ΠΑΜΕ πολιτική κάλυψη της βίας και του τραμπουκισμού,  μια κάλυψη που μόνο σε άλλα μορφώματα έχουμε δει.

Όχι μόνο δεν ζητήθηκε μια συγνώμη, όχι μόνο δεν παραδόθηκε η παραίτησή της όπως ζητήθηκε , ώστε να διευκολυνθούν οι διαδικασίες, όχι μόνο παρακολουθήσαμε ασυνάρτητες δικαιολογίες και αποκυήματα φαντασίας ως γραμμή άμυνας, αλλά έφτασαν μέλη του ΠΑΜΕ στο έσχατο σημείο να υπερασπίζονται και να δικαιολογούν τον τραμπουκισμό και τη χειροδικία σε εργαζόμενο κι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. .

Είναι σίγουρο ότι οι αστήρικτες κατηγορίες και η συνεχόμενη προσπάθεια σπίλωσής μας, αν και δυστυχώς την έχουμε συνηθίσει, κρύβουν μέσα τους φασιστικά σπέρματα, ένδεια πολιτικής και κατάντια συνδικαλιστική. Κανείς, όμως, από τα πέντε μέλη του ΔΣ (εκλεγμένα με τις παρατάξεις της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Ενότητας και των Ενωμένων Εκπαιδευτικών που υπερψήφισαν την καταγγελία αυτή) δεν μπορεί να προσπεράσει αυτή τη χθεσινή συμπεριφορά, συμπεριφορά που αποτελεί ντροπή για το λειτούργημα και  τον κλάδο μας.  Είναι επίσης  ξεκάθαρο ότι, κανείς από τα μέλη του Δ.Σ. δεν μπορεί να ξανασυμμετάσχει σε συλλογικές διαδικασίες και πολιτική αντιπαράθεση με ένα πρόσωπο που αστήριχτα και ατεκμηρίωτα σπιλώνει συνειδήσεις, τραμπουκίζει και βιαιοπραγεί.

  • Καταγγέλλουμε το μέλος του  ΠΑΜΕ και δηλώνουμε ότι πλέον το θεωρούμε «ξένο σώμα» για το Σύλλογό μας.
  • Καλούμε την παράταξη του ΠΑΜΕ να πάρει θέση απέναντι σε πρακτικές που διασύρουν μία παράταξη με ιστορία και που δεν χαρακτηρίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα.
  • Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να καταδικάσει τέτοια φαινόμενα βίας, αποσυσπείρωσης, εκφυλισμού και καταστάσεων που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του συνδικαλιστικού κινήματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aimodosia
"Η δύναμη της προσφοράς": Επιτυχημένη εθελοντική αιμοδοσία στο 4ο Πειραματικό Δημοτικό Κέρκυρας
Η πρωτοβουλία ανέδειξε τη σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών και πολιτών να επιβεβαιώνει την αξία της...
"Η δύναμη της προσφοράς": Επιτυχημένη εθελοντική αιμοδοσία στο 4ο Πειραματικό Δημοτικό Κέρκυρας
troxaio
Θανατηφόρο τροχαίο στην Κρήτη: 19χρονος φοιτητής έπεσε με το αυτοκίνητό του από γέφυρα
Νεκρός 19χρονος σπουδαστής στην Κρήτη – Το όχημά του έπεσε από γέφυρα υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες
Θανατηφόρο τροχαίο στην Κρήτη: 19χρονος φοιτητής έπεσε με το αυτοκίνητό του από γέφυρα
μεταθέσεις
Εκπαιδευτικοί ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι ισχύει για ενστάσεις και αμοιβαίες μεταθέσεις, οριστικές τοποθετήσεις, βελτίωση θέσης
Ενημέρωση των αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Σ. Λάππα και Β. Βούγια
Εκπαιδευτικοί ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι ισχύει για ενστάσεις και αμοιβαίες μεταθέσεις, οριστικές τοποθετήσεις, βελτίωση θέσης
ekpa
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Google: Έναρξη εκπαίδευσης στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Η πρώτη από τις δράσεις αυτές πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Google: Έναρξη εκπαίδευσης στην Τεχνητή Νοημοσύνη