Να δοθεί τώρα λύση στο πρόβλημα στέγασης του 2ου ΕΠΑΛ Αθήνας
Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ στηρίζει τα αιτήματα του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Αθήνας, προκειμένου να λυθεί το οξύτατο πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας.

Το 2ο ΕΠΑΛ Αθήνας, που στεγάζεται στο κτίριο της Σίνα 70, είναι ένα αναπτυσσόμενο σχολείο με μεγάλη αύξηση μαθητικού δυναμικού που προέρχεται κυρίως από τη μαζική προσέλευση αλλοδαπών και προσφύγων μαθητών.

Διαθέτει μόνο 6 αίθουσες διδασκαλίας και χρησιμοποιεί  2 χώρους που έχουν παραχωρηθεί με απόφαση του Δήμου Αθηναίων από το στεγασμένο κλιμακοστάσιο του συνορεύοντος 14ου Δημοτικού Σχολείου, όπου έχει δημιουργηθεί αίθουσα διδασκαλίας, με τους μαθητές κυριολεκτικά να κάθονται στα σκαλοπάτια αντί σε θρανία.  Οι χώροι αυτοί  εκτός από αίθουσα διδασκαλίας χρησιμοποιούνται και σαν χώρος βιβλιοθήκης του 2ου ΕΠΑΛ, αλλά και σαν χώρος όπου υπάρχουν τα αρχεία των ιδιωτικών σχολών και  των ΤΕΛ, ΤΕΕ και ΕΠΑΛ της σχολικής μονάδας.

Πρόσφατα ο Δήμος με το έγγραφο πρ.289673/13-11-19, επιμένει στην παράδοση των χώρων αυτών στο Δημοτικό Σχολείο, γεγονός που στην ουσία θα ακυρώσει εντελώς τη δυνατότητα λειτουργίας του σχολείου, αφού θα χάσει άλλη μία αίθουσα διδασκαλίας και θα πρέπει να βρει χώρους αποθήκευσης όλων αυτών των αρχείων.

Σύμφωνα και με τα αιτήματα του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Αθήνας ζητάμε:

Την άμεση ακύρωση της απόφασης για παράδοση του συγκεκριμένου χώρου.

Την μεταστέγαση του 2ου ΕΠΑΛ στο πρώην σχολικό κτίριο της Πρασσά, έστω και ως συστεγαζόμενο με άλλο σχολείο.

Θυμίζουμε ότι το 2ο ΕΠΑΛ Αθήνας καθώς και το 5ο Γυμνάσιο Αθήνας που στεγάζεται στην Αραχώβης και Μπενάκη, έχουν ζητήσει από το Δήμο και έχουν λάβει θετική απόφαση για μεταστέγαση τους στο συγκεκριμένο κτίριο.

Σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο κτίριο στέγαζε το το 5ο  ΓΕΛ Αθήνας,  το οποίο συγχωνεύθηκε το 2013 με το 46ο ΓΕΛ, ενώ πρόσφατα εκκενώθηκε με βίαιο τρόπο με αστυνομική επέμβαση από τους πρόσφυγες που το χρησιμοποιούσαν σαν χώρο αναγκαστικής κατοικίας. Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας κατήγγειλε κατηγορηματικά την βίαιη επέμβαση και εκκένωση του κτιρίου, απαιτώντας την επιστροφή στα σχολεία των δεκάδων προσφυγόπουλων που  φοιτούσαν στα σχολεία της περιοχής.

Απαιτούμε να παρθούν τώρα αποφάσεις από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας και το Δήμο Αθηναίων, ώστε να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα έλλειψης αιθουσών του 2ου ΕΠΑΛ Αθήνας. Απαιτούμε την απρόσκοπτη λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αιθη
Μαθητικό Συλλαλητήριο 9 Απριλίου: Οι μαθητές κατεβαίνουν στους δρόμους με φωνή και οργή για δικαιοσύνη
Οι μαθητές δίνουν δυναμικό παρών στην πανελλαδική απεργία – Επίκεντρο η Αθήνα και η τραγωδία των Τεμπών
Μαθητικό Συλλαλητήριο 9 Απριλίου: Οι μαθητές κατεβαίνουν στους δρόμους με φωνή και οργή για δικαιοσύνη
τηλεκπαίδευση, εργασία και εκπαίδευση από απόσταση, υπολογιστές που συνδέονται μεταξύ τους
Διώξεις εκπαιδευτικών: 520 πανεπιστημιακοί υπογράφουν κατά του αυταρχισμού του υπ. Παιδείας - Μεταξύ τους ο Michael Apple
«Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο θέλουμε να δηλώσουμε την αντίθεσή μας για τον εντεινόμενο αυταρχισμό της...
Διώξεις εκπαιδευτικών: 520 πανεπιστημιακοί υπογράφουν κατά του αυταρχισμού του υπ. Παιδείας - Μεταξύ τους ο Michael Apple
elliniki_glossa.jpg
Νεοελληνική Γλώσσα: Προτάσεις Επιστημονικής ομάδας φιλολόγων για αλλαγές στα βιβλία Δημοτικού και Γυμνασίου
Από φιλολόγους-μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής για την προετοιμασία και εποπτεία της διεξαγωγής σε εθνικό επίπεδο των Εξετάσεων Διαγνωστικού...
Νεοελληνική Γλώσσα: Προτάσεις Επιστημονικής ομάδας φιλολόγων για αλλαγές στα βιβλία Δημοτικού και Γυμνασίου