Thumbnail
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Μερόπης Τζούφη-ΕΝΕΛΕΑ

Με το Δ.Σ. της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.) συναντήθηκε η Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, για θέματα που αφορούν την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ).

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερη μνεία έγινε στους επικείμενους μόνιμους διορισμούς τόσο για τους κλάδους των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, όσο και για το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Η Υφυπουργός άκουσε με προσοχή της απόψεις των εκπροσώπων, οι οποίες καταγράφηκαν, στο πλαίσιο του εν εξελίξει δημόσιου διαλόγου. Επεσήμανε δε ότι οι διορισμοί στην ΕΑΕ δεν θα γίνουν με ένα σύστημα ξεκομμένο από τους διορισμούς της γενικής εκπαίδευσης.

Ερωτηθείσα σχετικά με τον χρόνο κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου, απάντησε ότι η πρόθεση του Υπουργείου είναι να έχει κατατεθεί μέχρι τέλος του έτους, αφότου θα έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση.

Τέλος, η κ. Τζούφη επεσήμανε ότι τα ποσοστά στην κατανομή των θέσεων διορισμών μεταξύ των βαθμίδων ή/και του ΕΕΠ&ΕΒΠ, βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης και επεξεργασίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γλυκό
Γιατί θέλουμε γλυκό μετά το φαγητό;
Οι Γερμανοί επιστήμονες έχουν ανακαλύψει τον λόγο που πάντα θέλουμε γλυκό στο τέλος του γεύματος, ακόμη κι αν το στομάχι μας είναι γεμάτο.
Γιατί θέλουμε γλυκό μετά το φαγητό;
ρύζι2410
Πόσο καιρό μπορεί να παραμείνει το μαγειρεμένο ρύζι στο ψυγείο χωρίς κίνδυνο
Το ρύζι είναι μία από τις συνηθέστερες αιτίες τροφικής δηλητηρίασης, με συμπτώματα όπως ναυτία, διάρροια και εμετό, τα οποία συνήθως υποχωρούν σε 24...
Πόσο καιρό μπορεί να παραμείνει το μαγειρεμένο ρύζι στο ψυγείο χωρίς κίνδυνο