Thumbnail
Τι ισχύει τελικά με τις βιταμίνες των χυμών

Ανέκαθεν μας έλεγαν όταν ήμασταν παιδιά ότι πρέπει να πίνουμε γρήγορα τους χυμούς μας γιατί θα φύγουν οι βιταμίνες.

Εν τέλει αυτή η δήλωση ήταν σωστή ή όχι;

Τι ισχύει τελικά

Όταν τα φρούτα και τα λαχανικά χυμοποιούνται, απελευθερώνουν μια πληθώρα βασικών βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην υποβάθμιση όταν εκτίθενται στον αέρα και το φως. Όσο περισσότερο χρόνο μένει ο χυμός έξω, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά χάνει. Πίνοντας τον χυμό μας αμέσως, διασφαλίζουμε ότι λαμβάνουμε το μέγιστο θρεπτικό όφελος από το ρόφημά.

Το οξυγόνο είναι ο εχθρός της φρεσκάδας όταν πρόκειται για χυμό. Όταν ο χυμός εκτίθεται στον αέρα, υφίσταται μια διαδικασία που ονομάζεται οξείδωση, η οποία όχι μόνο μειώνει τη γεύση αλλά και τη θρεπτική του αξία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι χυμοί που μένουν για πολύ καιρό ακίνητοι μπορεί να έχουν επίπεδη γεύση και να χάνουν το ζωντανό τους χρώμα. Για να απολαύσεις τον πιο φρέσκο και νόστιμο χυμό, είναι καλύτερο να τον πίνεις το συντομότερο δυνατό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα