ασεπ διαγωνισμος εξετάσεις
Οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται σημειώνουν ότι ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων ήταν μέτριος στην εξέταση των δεξιοτήτων. Ιδιαίτερα αρκετοί υποψήφιοι μίλησαν για σχετικά βατά θέματα, που δεν είχαν καμιά σχέση με την υψηλή δυσκολία των θεμάτων του τελευταίου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που είχε την συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων με βαθμολογία κάτω από τη βάση.

Περίπου 95.000 υποψήφιοι σε 500 εξεταστικά κέντρα της χώρας, εκτιμάται ότι συμμετέχουν από το πρωί στον πρώτο μεγάλο γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό που προκήρυξε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για την κάλυψη των αναγκών του Δημόσιου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Οι υποψήφιοι οι οποίοι έκαναν αίτηση ήταν περίπου 108.000, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα απείχε περίπου το 10%.

Τον πραγματικό αριθμό όσων πήραν τελικά μέρος στο διαγωνισμό θα τον ξέρουμε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr μέχρι την Κυριακή το βράδυ, ενώ τα θέματα και οι απαντήσεις τους θα δοθούν από το ΑΣΕΠ μέσα στην εβδομάδα που έρχεται.

Οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται σημειώνουν ότι ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων ήταν μέτριος στην εξέταση των δεξιοτήτων. Ιδιαίτερα αρκετοί υποψήφιοι μίλησαν για σχετικά βατά θέματα, που δεν είχαν καμιά σχέση με την υψηλή δυσκολία των θεμάτων του τελευταίου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που είχε την συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων με βαθμολογία κάτω από τη βάση.

Σύμφωνα επίσης πάλι με πληροφορίες του alfavita.gr η δεύτερη ενότητα εξέτασης (Γενικές γνώσεις) εμπεριείχε θέματα για καλά διαβασμένους.

Να σημειώσουμε ότι η επιτροπή που έβαλε τα θέματα κλείστηκε στο υπουργείο Παιδείας σήμερα το πρωί (πολύ πρωί) χωρίς κινητά τηλέφωνα.

Οι υποψήφιοι κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, διαγωνίζονται για την δημιουργία της λεγόμενης «δεξαμενής» υποψηφίων.

Τα θέματα μεταδόθηκαν ταυτόχρονα στα εξεταστικά κέντρα με το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (ΣΑΜ) του υπουργείου Παιδείας ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο και ασφαλές μέσο.

Απαγορευτική ήταν η χρήση κινητών τηλεφώνων, υπολογιστικών μηχανών, γομολάστιχας ή διορθωτικού (μπλάνκο) και επιτρεπτή μόνο η χρήση δύο στυλό διαρκείας του ίδιου χρώματος (μπλε ή μαύρο) και νερό ή αναψυκτικό.

Κάθε εξεταζόμενος στην αίθουσα πήρε ένα απαντητικό φύλλο ανά εξεταζόμενο μάθημα, στο οποίο οι επιτηρητές έχουν επικολλήσει ειδική αυτοκόλλητη ετικέτα με τον γραμμικό κωδικό (barcode) στο αντίστοιχο πλαίσιο και το οποίο θα παραδώσουν πριν αποχωρήσουν. 

Σε κλίμακα 1 έως 100 η βαθμολόγηση – Πόσες λάθος απαντήσεις «κοστίζουν» μια μονάδα

Η βαθμολογία της γραπτής διαδικασίας ορίζεται σε κλίμακα από 1-100 και η βάση της βαθμολογίας είναι πενήντα πέντε (55) μονάδες για κάθε μάθημα. Η βαθμολόγηση, γίνεται με ηλεκτρονική ανάγνωση των απαντητικών φύλλων μέσω οπτικοηλεκτρονικού σαρωτή (scanner-ΟCR) με βάση τις προκαθορισμένες, από την Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού, απαντήσεις.

Με απόφαση της ΚΕΔ, δεν θα εφαρμοσθεί αρνητική βαθμολόγηση για την εξέταση της «Δοκιμασίας Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας». Αντίθετα στην Εξέταση Γνώσεων, θα εφαρμοσθεί αρνητική βαθμολόγηση με συντελεστή (-0,20) στις εσφαλμένες απαντήσεις. Δηλαδή θα αφαιρείται από τη συνολική βαθμολογία το 20% του αντίστοιχου βαθμού που θα λαμβάνει η κάθε ορθή απάντηση του υποψηφίου και κάθε πέντε λάθος απαντήσεις, θα «κοστίζουν» μία ολόκληρη μονάδα.

Βαθμός του εξεταζόμενου μαθήματος/δοκιμασίας είναι το άθροισμα των βαθμών όλων των ορθών απαντήσεων ως προς το σύνολό τους και ανάγεται σε κλίμακα βαθμολογίας 1-100. Εφόσον εφαρμοστεί, αρνητική βαθμολόγηση, ο βαθμός θα προκύπτει μετά από αφαίρεση της βαθμολογίας που αντιστοιχεί στις εσφαλμένες απαντήσεις.

Αν στη βαθμολογία προκύπτει δεκαδικός αριθμός, ο βαθμός στρογγυλοποιείται σε δύο δεκαδικά ψηφία της μονάδος. Η βαθμολογία στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό αποτελείται από το άθροισμα της σταθμισμένης βαθμολογίας που ο υποψήφιος συγκέντρωσε στα επιμέρους μαθήματα/δοκιμασίες αυτού.

Τέλος χαρακτηριστικό του διαγωνισμού είναι η υποβάθμιση της βαρύτητας των μορίων που προσέδιδε η εργασιακή εμπειρία, καθώς μέσα από την δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας αξιολογούνται νέες παράμετροι που συνδέονται με την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα στην εργασία, όπως οι δεξιότητες ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και ιεράρχησης προτεραιοτήτων στον χώρο εργασίας κ.α.

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Η απορρόφησή των επιτυχόντων θα γίνει μετά από ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, στους φορείς, που θα υποβάλλουν προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων/ειδικοτήτων σε φορείς του Δημοσίου - κεντρική διοίκηση, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ανεξάρτητες αρχές, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, υπό την εποπτεία υπουργείου και ΟΤΑ α' και β' βαθμού.

Ανά φορέα, οι προσλήψεις θα γίνονται με σειρά προτεραιότητας με βάση την βαθμολογία των εξετάσεων, στην οποία θα προσμετρώνται επιπλέον τυπικά προσόντα (μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες κ.λπ.) και η εντοπιότητα.

Σημειώνεται πως μέσω του διαγωνισμού θα καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του Δημοσίου για τις εναπομείνασες θέσεις του προγραμματισμού προσλήψεων του 2022 καθώς και μέρος του προγραμματισμού προσλήψεων του 2023, πάντα των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ και αφορούν τον αρχικά αναγγελθέντα αριθμό των 5.124 κενών θέσεων εκ των οποίων οι 3.502 αφορούσαν θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), οι 1.565 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και οι 57 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ), ενώ από τη δεξαμενή επιτυχόντων θα καλυφθούν και θέσεις που θα συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό προσλήψεων του 2024, άρα ο προαναφερόμενος αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.

Απαραίτητα τυπικά προσόντα για τις προκηρύξεις και για όσους έδωσαν στον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Η νέα απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ορίζει τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα που πρέπει να έχουν ΟΛΟΙ όσοι ανήκουν στους κλάδους των κατηγοριών Πανεπιστημιακής (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), καθώς και ΟΛΟΙ όσοι ανήκουν στους κλάδους ΔΕ Διοικητικού, ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού και ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΕΚ

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση, ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι ΠΕ και ΤΕ, που συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων, (γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Εάν δεν έχετε Πιστοποίηση Υπολογιστών ΔΕΝ θα μπορείτε να συμμετέχετε σε προκηρύξεις

Η πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ, δηλαδή, θεωρείται πλέον ως πρόσθετο προσόν διορισμού. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού που Δεν διαθέτουν την εν λόγω πιστοποίηση ΔΕΝ θα μπορούν να συμμετάσχουν στις προκηρύξεις του δημοσίου και επομένως να διοριστούν!

Οι υποψήφιοι του Πανελλήνιο Γραπτού Διαγωνισμού αλλά και όλοι όσοι θέλουν να διοριστούν - προσληφθούν (και εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες) εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους ΕΔΩ για να λάβουν το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΣΟΝ 

Μπορείτε να λάβετε την Πιστοποίηση Υπολογιστών εύκολα και πολύ άμεσα εδώ

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για 15000 θέσεις: Ανακοινώθηκε Η ΥΛΗ - Αποκτήστε την εδώ μαζί με τα καλύτερα ΤΕΣΤ

ΑΣΕΠ: Η πιο ΕΥΚΟΛΗ Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 ημέρες - Την παίρνετε από το σπίτι σας ONLINE

Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων με υψηλές αμοιβές; Όλοι μπορούν!

ΝΕΟ! Εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών ή Ισπανικών με εξ αποστάσεως πρόγραμμα ΑΜΕΣΑ (μόρια 2ης ξένης γλώσσας)

Απαραίτητο Τυπικό Προσόν για προσλήψεις στο Δημόσιο: Είναι αυτή η Πιστοποίηση Η/Υ της goLearn - Πώς την παίρνεις σε 2 ημέρες πανεύκολα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kleista sxoleia
Ποια σχολεία θα είναι κλειστά σήμερα Τετάρτη λόγω του χθεσινοβραδινού ισχυρού σεισμού στη Λέσβο
Ισχυρός σεισμός 5,1 ρίχτερ στη Μυτιλήνη - Τι λένε οι ειδικοί
Ποια σχολεία θα είναι κλειστά σήμερα Τετάρτη λόγω του χθεσινοβραδινού ισχυρού σεισμού στη Λέσβο
παιδδια
«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας»: Μία άποψη για τα Ωνάσεια σχολεία
Τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία ιδρύονται με βάση τις κατευθύνσεις της κυβερνητική πολιτικής εντείνοντας την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών
«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας»: Μία άποψη για τα Ωνάσεια σχολεία