Thumbnail
Ανησυχία από τους σεισμούς
 
Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει στην Κρήτη οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις των τελευταίων ημερών, με συνέπεια οι κάτοικοι στο νησί να ζουν με τον φόβο ενός μεγαλύτερου χτυπήματος του Εγκέλαδου. Τα τελευταία 24ωρα οι κάτοικοι της Κρήτης ένιωσαν πολλές φορές τη γη να σείεται κάτω από τα πόδια τους, ενώ με αγωνία παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.
 
 
 
Χθες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα σημειώθηκε ακόμα μια σεισμική δόνηση. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε ένταση 5,9 της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 427 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας, 117 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου, στη θαλάσσια περιοχή της Μεσαράς, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Ο εν λόγω σεισμός, όπως και ο προηγούμενος των 6 Ρίχτερ, έγινε έντονα αισθητός στην Κρήτη, ιδιαίτερα στο Ηράκλειο και στην ύπαιθρο του Νομού αλλά και στην ανατολική πλευρά της Κρήτης.
 
 
 
Αρκετοί κάτοικοι στην πόλη του Ηρακλείου και στην ύπαιθρο λόγω του ταρακουνήματος βγήκαν στους δρόμους για αρκετή ώρα και οι καθησυχαστικές δηλώσεις των σεισμολόγων δεν έχουν φέρει ηρεμία στους πολίτες. Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας δήλωσε πως κάθε μέρα και για αρκετό καιρό θα σημειώνονται δεκάδες μετασεισμοί στην ευρύτερη περιοχή και συμπλήρωσε: «Το φαινόμενο της έντονης μετασεισμικής ακολουθίας παρακολουθείται, ενώ συνήθως μετά από έναν σεισμό της τάξεως των 6 R περιμένουμε και έναν μετασεισμό της τάξεως των 5».
 
 
 
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι μετασεισμοί είναι δεκάδες, καθώς το μέγεθος του σεισμού ήταν αρκετά μεγάλο, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται μέχρι και χθες η μετασεισμική ακολουθία.
 
 
 
Παναγιώτης Γεωργουδής - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hospital.jpg
Φρίκη σε οίκο ευγηρίας στη Δυτική Ελλάδα: Νοσηλευτής βίαζε μητέρα τεσσάρων παιδιών επί χρόνια
«Με χτυπούσε και με απειλούσε ότι αν δεν υποκύψω, θα κάψει τα παιδιά μου και θα κάνει στη 13χρονη κόρη μου αυτά που κάνει και σε εμένα»
Φρίκη σε οίκο ευγηρίας στη Δυτική Ελλάδα: Νοσηλευτής βίαζε μητέρα τεσσάρων παιδιών επί χρόνια