Thumbnail
Αρνητικό ρεκόρ σε ό,τι αφορά την αύξηση της φτώχειας σημειώνει η Ιταλία, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου της χώρας Istat.

Όλο και πιο βαθιά στην κοινωνική κρίση βυθίζεται η ιταλική κοινωνία σημειώνοντας νέο ρνητικό ρεκόρ σε ό,τι αφορά την αύξηση της φτώχειας, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου της χώρας Istat.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τα άτομα «σε απόλυτη κατάσταση ένδειας», από το 5,7% του πληθυσμού που ήταν το 2011, άγγιξαν πέρυσι το 8%, ποσοστό που αποτελεί και αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων οκτώ ετών. Πρόκειται για άτομα που «δεν μπορούν ούτε να αγοράσουν τα στοιχειώδη, απαραίτητα αγαθά για μια αξιοπρεπή ζωή», όπως τονίζεται σε ειδική έκθεση.

Σχεδόν το 50% ζει σε περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας, οι οποίες μαστίζονται από χρόνιο πρόβλημα ανεργίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Το 15,8% των Ιταλών -9.563.000 πολίτες- ζει, σύμφωνα με το Istat, «σε συνθήκες σχετικής ένδειας». Το όριο για να ενταχθεί μια οικογένεια με δύο μέλη στην στατιστική αυτή κατηγορία είναι "να διαθέτει μηνιαίο εισόδημα χαμηλότερο των εννιακοσίων ενενήντα ευρώ".

Οι ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι και λογίζονται φτωχοί είναι το 8,6% του συνόλου. Όπως υπογραμμίζουν οι παρατηρητές, στην περίπτωση αυτή, οι κάτοχοι κατώτατων συντάξεων μπορούν να θεωρηθούν, εν μέρει, «τυχεροί», διότι οι μηνιαίες αποδοχές τους προσαρμόζονται, υποχρεωτικά, στις αυξήσεις του πληθωρισμού.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

prosopikos_arithmos
«Προσωπικός Αριθμός: Από πότε τίθεται σε εφαρμογή- Πώς θα χρησιμοποιείται
Υπενθυμίζεται ότι, ο Προσωπικός Αριθμός Πολίτη, αποτελεί το ΑΦΜ και επιπλέον τρία ψηφία, ένα γράμμα και δύο αριθμούς και με αυτόν θα...
«Προσωπικός Αριθμός: Από πότε τίθεται σε εφαρμογή- Πώς θα χρησιμοποιείται
aygenakis
Βίντεο -σοκ: Ο Λευτέρης Αυγενάκης χαστουκίζει υπάλληλο του «Ελ. Βενιζέλος» και στη συνέχεια απειλεί
Βαριά καταγγελία ΟΣΕΥΠΕ κατά Αυγενάκη: Χτύπησε υπάλληλο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Βίντεο -σοκ: Ο Λευτέρης Αυγενάκης χαστουκίζει υπάλληλο του «Ελ. Βενιζέλος» και στη συνέχεια απειλεί