Thumbnail
Η στρατηγικές του Υπουργείου Γεωργίας της Αμερικής σε σχέση με την κατανάλωση των γαλακτοκομικών προιόντων  και συγκεκριμένα του τυριού. 

Ο μέσος Αμερικανός τρώει τυρί σχεδόν τρείς φορές περισσότερο από την ποσότητα που έτρωγε το 1970.

Στις 23 Σεπτέμβρη το Center for science in the Public Interest δημοσίευσε μια έρευνα σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες στην Αμερική με τίτλο  "The changing American  Diet”

[IMAGE DESCRIPTInON]
Η διατροφική έκθεση αναφέρει πως η μέση κατανάλωση τυριού στην Αμερική κυμαίνεται  στις 23 λίρες ενώ το 1970 ήταν περίπου στις 8 λίρες.
 
Από τον πίνακα της έρευνας βλέπουμε πως και  τα χρήματα που ξοδεύονται για το γιαούρτι έχουν αυξηθεί  εντυπωσιακά μέσα στα χρόνια  αλλά όπως τονίζει ο αρθρογράφος του theatlantic  το γιαούρτι δεν είναι τροφή που χαρακτηρίζει ένα έθνος. Είναι επίσης ένα ελαφρύ σε θερμίδες φαγητό  όπου όταν δεν έχει ζάχαρη δεν προκαλεί στον κόσμο καρδιαγγειακά  προβλήματα όπως μπορεί να προκαλεί το τυρί
 
Ο Michael Moss στην εφημερίδα New York Times προσπαθεί να εξηγήσει την αύξηση της κατανάλωσης τυριού. Ο αρθρογράφος αναφέρει πως  καθώς η κυβέρνηση προειδοποιούσε τους Αμερικανούς για τις επιπτώσεις των κορεσμένων λιπαρών, οι καταναλωτές στράφηκαν σε χαμηλών λιπαρών γαλακτοκομικά για δεκαετίες, αφήνοντας  πλεόνασμα γάλακτος και ειδικά γάλακτος υψηλών λιπαρών. 
 
Τα τελευταία χρόνια η αμερικάνικη κυβέρνηση προσπαθεί  να επαναφέρει τα γαλακτοκομικά στις  διατροφικές συνήθειες των Αμερικανών κυρίως με προεξέχων προιόν  το τυρί.
 
Το τμήμα διαχείρισης γαλακτοκομικών προϊόντων   ύστερα  από συμφωνία με το υπουργείο Γεωργίας και επί Μπους αλλά και επί Ομπάμα, «έσπρωξε» τα εστιατόρια να εμπλουτίσουν το μενού τους με περισσότερα προϊόντα από τυρί
 
Το Υπουργείο Γεωργίας πάνω στην πολιτική  προώθησης του τυριού αποκρύβει σύμφωνα με τον δημοσιογράφο ποιά φαγητά έχουν παραπάνω ποσότητα  τυριού από αυτό που συνιστάται σε σχέση με τα κορεσμένα λίπη και το νάτριο που πρέπει να καταναλώνει κάποιος.
 
Το τμήμα διαχείρισης γαλακτοκομικών προιόντων που το ετήσιο μπάτζετ του είναι 140 εκατομμύρια δολάρια, είναι αυτό που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση πιο πολύ σε όλη την βιομηχανία γάλακτος
 
Το τμήμα διαχείρισης γαλακτοκομικών προϊόντων σίγουρα είναι καλός συνεργάτης των MC donald’s , της Pizza Hut και των Domino’s στο να προωθούν «καινοτόμα» γαλακτοκομικά προϊόντα 
 
Επιμέλεια: alfavita.gr
Πληροφορίες από theatlantic, New York Times

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Ιδρύεται «Επώνυμη Έδρα Διδασκαλίας και Έρευνας στις Μικρασιατικές Σπουδές»
Ανακοινώθηκε η ίδρυση «Επώνυμης Έδρας Διδασκαλίας και Έρευνας στις Μικρασιατικές Σπουδές» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Ιδρύεται «Επώνυμη Έδρα Διδασκαλίας και Έρευνας στις Μικρασιατικές Σπουδές»
EKAV.jpg
Σέρρες: Συνελήφθη 43χρονος – Προσπάθησε να διαφύγει μετά από τροχαίο και παρέσυρε γυναίκα
Η άτυχη γυναίκα υποβλήθηκε σε επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών όπου διακομίσθηκε μετά το σοβαρό τροχαίο
Σέρρες: Συνελήφθη 43χρονος – Προσπάθησε να διαφύγει μετά από τροχαίο και παρέσυρε γυναίκα