Thumbnail
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν μετά από πανελλαδική έρευηνα της γ.γ. Ισότητας κρούσματα βίας κατά των γυναικών έχουν αυξηθεί κατά 47% σε σύγκριση με όλα τα προηγούμενα χρόνια

Στην Ελλάδα του 2013 μία στις 3 γυναίκες είτε πέφτει θύμα ξυλοδαρμού, είτε εκβιάζεται οικονομικά είτε ταπεινώνεται σεξουαλικά.

Η Κ.Κόλλια από την γ.γ.Ισότητας σημείωσε ότι τα παραπάνω στοιχεία βασίζονται σε αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας που έγινε το καλοκαίρι. "Η βία προς τις γυναίκες έχει πολλά πρόσωπα, όπως ο οικονομικός εκβιασμός, η σεξουαλική ταπείνωση, ο τραυματισμός, ο σωματικός βιασμός. Σε κάθε περίπτωση η βία κατά των γυναικών είναι παρούσα και αδιαμφισβήτητη" υπογράμμισε.

 
Τα περιστατικά ξυλοδαρμού έχουν αυξηθεί ανατριχιαστικά  και τις περισσότερες φορές ο δράστης είναι ο σύντροφος των γυναικών
 
Σκοπός του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών είναι η ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε δράσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, ενώ παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε γυναίκες όπως:
 
1) Συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα βίας. 2) Παραπομπή σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες. 3) Πρόληψη ενδοοικογενειακής βίας σε ομαδικό, οικογενειακό και ατομικό επίπεδο. 4) Παροχή υποστήριξης για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και αυτοεικόνας. 5) Συμβουλευτική γονέων. 6) Διασύνδεση για νομική υποστήριξη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

laika_paradosiaka_mousika_organa.jpg
Εμπαιγμός: Εστειλαν για επιμόρφωση 52 εκπαιδευτικούς Μουσικών Σχολείων τον Απρίλιο και ... ακόμα τους χρωστούν τα οδοιπορικά!
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο αρμόδιος δεν ήξερε καν ότι 52 εκπαιδευτικοί δεν έχουνε πάρει ως «οδοιπορικά» τα χρήματα (300-500 ευρώ), τα οποία έχουν εδώ...
Εμπαιγμός: Εστειλαν για επιμόρφωση 52 εκπαιδευτικούς Μουσικών Σχολείων τον Απρίλιο και ... ακόμα τους χρωστούν τα οδοιπορικά!