Thumbnail
Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν
 
Να πετάξουν από πάνω τους κάθε "μιαρό" σημάδι που τους συνδέει με τη ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν χθες οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα πριν από ένα χρόνο, στη δίκη που ξεκίνησε μέσω έντονης συγκίνησης και εντάσεων στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας.
 
Μια επιχείρηση που σημαδεύτηκε από την αγωνιώδη προσπάθειά τους να πείσουν το δικαστήριο ότι η αποτρόπαια πράξη τους δεν υποκινήθηκε από ρατσιστικά αίτια, όπως άλλωστε δέχεται και το παραπεμπτικό βούλευμα με το οποίο δικάζονται για δολοφονία από πρόθεση χωρίς την αναγνώριση ρατσιστικού κινήτρου. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του άτυχου Πακιστανού που ταξίδεψαν από τη μακρινή πατρίδα τους για να παραστούν στη δίκη. Κατάμεστο ήταν το ακροατήριο από μέλη αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων.
 
Ο 29χρονος πυροσβέστης Χρήστος Στεργιόπουλος και ο 25χρονος άνεργος Διονύσης Λακόπουλος παρ' όλο που κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση όσον αφορά την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, με την έναρξη της διαδικασίας δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το νεοναζιστικό κόμμα...
 
Θυμίζουμε ότι κατηγορούμενοι είναι ο 29χρονος Χρήστος Στεργιόπουλος και ο 25χρονος Διονύσης Λιακόπουλος. Οι δύο νεοσμυρνιώτες επιβαίνοντας σε μηχανάκι - σκούτερ και οπλισμένοι με πτυσσόμενα μαχαίρια «πεταλούδα», επιτέθηκαν τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2013 στα Πετράλωνα επί της οδού Τριών Ιεραρχών στον 27χρονο Σαχζάτ Λουκμάν και τον δολοφόνησαν, ενώ εκείνος πήγαινε με το ποδήλατό του στη δουλειά του. 
 
Τον μαχαίρωσαν σε αρκετά σημεία, με 7 συνολικά μαχαιριές. Ο Λιακόπουλος στην καρδιά και ο Στεργιόπουλος στην πλάτη και τα χέρια. Έπειτα τον παράτησαν αιμόφυρτο στην άσφαλτο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.
 
Κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας
 
Αρχισε χτες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για τη δολοφονία του 26χρονου Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν που μαχαιρώθηκε στην καρδιά στις 17 Γενάρη 2013 τα ξημερώματα, στα Πετράλωνα. Ο εργάτης, που βρισκόταν 5 χρόνια στη χώρα μας, πήγαινε με το ποδήλατό του στη δουλειά και δύο φασίστες - ναζιστές του έκλεισαν το δρόμο με μηχανή, κατέβηκαν και τον μαχαίρωσαν εν ψυχρώ με δύο στιλέτα «πεταλούδα». Ο 29χρονος Χρ. Στεργιόπουλος και ο 25χρονος Διον. Λιακόπουλος κατηγορούνται για το αδίκημα της δολοφονίας από πρόθεση και κοινό δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Οι συνήγοροι της οικογένειας του Σαχζάτ Λουκμάν ζητούν να κριθεί το έγκλημα ως ρατσιστικό.
 
Με δεδομένο ότι οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι και με το αδίκημα της ένταξης στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, μέσω των συνηγόρων τους, από την έναρξη της δίκης «φρόντισαν» να δηλώσουν ότι δεν έχουν καμία απολύτως ιδεολογική ή άλλη σχέση εξάρτησης με τη Χρυσή Αυγή.
 
Αίσθηση προκάλεσε στο πολυπληθές ακροατήριο ότι οι συνήγοροι ζήτησαν την αποβολή από τη διαδικασία της οικογένειας του δολοφονημένου μετανάστη εργάτη, αμφισβητώντας λίγο ως πολύ τη συγγενική σχέση τους και λέγοντας, μάλιστα, ότι «δεν έχουν αντίρρηση να παραβρεθεί η πραγματική οικογένεια του θύματος»! Το δικαστήριο με... συνοπτικές διαδικασίες απέρριψε το αίτημα.
 
Στο δικαστήριο κατέθεσαν δύο αυτόπτες μάρτυρες που ξύπνησαν - όπως είπαν στο δικαστήριο - από βογγητά πόνου που άκουσαν κάτω από το παράθυρό τους. Το πρώτο που είδαν όταν το άνοιξαν ήταν δύο άτομα. Το ένα βρισκόταν πάνω σ' ένα σκούτερ και το άλλο στεκόταν όρθιο εκεί κοντά. Ενα τρίτο (σ.σ. ο δολοφονημένος) άτομο, που είδαν μετά, βρισκόταν σε εμβρυακή στάση πεσμένο λίγο μακρύτερα σε ένα φορτηγό. Ακουσαν επίσης τον οδηγό της μηχανής να λέει στο άτομο που στεκόταν όρθιο «έλα, πάμε να φύγουμε». Μάλιστα, όπως είπε ο ένας μάρτυρας, «εκείνος πήγε χαλαρά προς το σκούτερ». Η μάρτυρας αναγνώρισε και τον ένα κατηγορούμενο όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο.
 
Η δίκη διακόπηκε χτες και θα επαναληφθεί στις 8 Γενάρη 2014.

alfavita.gr με στοιχεία από τις εφημερίδες Αυγή - Ριζοσπάστης, 19/12/2013

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα