Thumbnail
Ανησυχητική τάση στην Ουκρανία.( ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟ )

Μετά από ένα δεκαπενθήμερο βίαιων συγκρούσεων στο όνομα της δημοκρατίας , η Ουκρανία φαίνεται να τραβάει μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Τα σύμβολα και τα αγάλματα των κομμουνιστών κατεδαφίζονται την ίδια στιγμή που στους δρόμους δοξάζεται η "ναζιστική κυριαρχία.

Ξεκίνησε με δεκάδες αγάλματα του Λένιν και συνέχισε σε ολόκληρη τη χώρα, όπου γρήγορα μετατράπηκε σε ένθερμους χαιρετισμούς ναζιστικούς και αμφισβήτισης των ιστορικών συμβόλων.

View image on Twitter
Ενώ η προσοχή του κόσμου επικεντρώνεται στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, βαρέα μηχανήματα κινούνται κατά ένα μνημείο στην Dniprodzerzhynsk .
 
Η επόμενη κατεδάφιση είναι από το άγαλμα του « σοβιετικού στρατιώτη », στην πόλη της Stryi και στην Περιφέρεια Lvov - των χιλιάδων ουκρανών στρατιώτών που έχασαν τη ζωή τους εκεί, προστατεύοντας την πατρίδα τους από τη ναζιστική κατοχή .
Image from stryi.com.ua
Ο παροξυσμός φτάνει στην τρέλα απο την στιγμή που κατεδαφίζεται και ο ρώσος διοικητής ο οποίος πολέμησε τον Ναπολέοντα, ο στρατάρχης Μιχαήλ Κουτούζοφ . 
 
Μένει να δούμε τι θα αντικαταστήσει το σοβιετικό αστέρι που κοσμούσε το κτίριο του κοινοβουλίου της Ουκρανίας για το περισσότερο μέρος του αιώνα .
An anti-Yanukovich protester attempts to demolish the "Monument to Soviet secret security service (chekists) - fighters of the revolution" in Kiev February 23, 2014 (Reuters / Konstantin Chernichkin)
Έξοδος από τον κομμουνισμό και εισαγωγή στον ναζισμό ;
 
Μασκοφόροι της ομάδα εθνικιστών καταστρέψαν τα γραφεία του Κόμματος των Περιφερειών .
 
Εθνικιστές έχουν βγεί στην πόλη με τά πανό τους σε όλη την πρωτεύουσα ζητώντας από τους πολίτες να ενταχθούν σε οργανώσεις τους .
Far-right group "Right Sector" train in Independence Square in central Kiev, January 25, 2014. (Reuters/David Mdzinarishvili)
 
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

synodos prytanevn
106η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τα 7 κρίσιμα ζητήματα που "τέθηκαν στο τραπέζι"
Ποια είναι τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια που συζητήθηκαν στην 106η Σύνοδο Πρυτάνεων
106η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τα 7 κρίσιμα ζητήματα που "τέθηκαν στο τραπέζι"