Thumbnail
Η έδρα της ουκρανικής ακτοφυλακής στην πόλη της Σεβαστούπολης, στη χερσόνησο της Κριμαίας, πολιορκείται από περίπου 300 άνδρες 

Τώρα: Πολιορκείται η ουκρανική ακτοφυλακή

Η έδρα της ουκρανικής ακτοφυλακής στην πόλη της Σεβαστούπολης, στη χερσόνησο της Κριμαίας, πολιορκείται από περίπου 300 άνδρες οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν λάβει εντολή από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία συνοριοφυλακής της Ουκρανίας.

"Βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα κατάληψης της έδρας της ακτοφυλακής στη Σεβαστούπολη. Όλα τα σκάφη είναι σε επιφυλακή", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιτιθέμενοι δήλωσαν ότι έλαβαν εντολή από τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου "να καταλάβουν αυτή τη μονάδα".

Μια ουκρανική στρατιωτική πηγή που μίλησε στο πρακτορείο “Ιντερφάξ» είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να καταλάβουν μια βάση αντιαεροπορικών πυραύλων στην Κριμαία και πως  20 στρατιώτες έχουν ήδη μπει σε αυτή, τονίζοντας πως είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.

Επίσης, ένοπλοι άνδρες έχουν καταλάβει επίσης το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μπελμπέκ κοντά στη Σεβαστούπολη, μετά το διεθνές αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, της πρωτεύουσας της Κριμαίας.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τις τελευταίες ώρες 

δεκάδες κουκουλοφόροι οπλισμένοι με καλάζνικοφ πραγματοποιούν περιπολίες στο κέντρο της Συμφερόπολης.

Οι άνδρες που φορούν στολή χωρίς όμως διακριτικά που να επιτρέπουν την αναγνώρισή τους, έλαβαν θέση κοντά στο κοινοβούλιο της Κριμαίας στη Συμφερόπολη, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δύο οπλοπολυβόλα έχουν τοποθετηθεί επίσης κατά τρόπο έτσι ώστε να μπορεί να προστατευθεί το κτίριο του κοινοβουλίου. Φιλορωσική ομάδα κομάντος είχε ήδη πάρει τον έλεγχο του κοινοβουλίου την Πέμπτη στη Συμφερόπολη, την πρωτεύουσα της Κριμαίας, αλλά δεν είναι ορατή από την εξωτερική πλευρά του κτιρίου.

 

topontiki.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

synodos prytanevn
106η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τα 7 κρίσιμα ζητήματα που "τέθηκαν στο τραπέζι"
Ποια είναι τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια που συζητήθηκαν στην 106η Σύνοδο Πρυτάνεων
106η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τα 7 κρίσιμα ζητήματα που "τέθηκαν στο τραπέζι"