Thumbnail
Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε εκεχειρία με τη Ρωσία

Οι υπουργοί Άμυνας της Ουκρανίας και της Ρωσίας έχουν συμφωνήσει σε μία εκεχειρία στην Κριμαία έως τις 21 Μαρτίου, δήλωσε την Κυριακή ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.

"Έχει επιτευχθεί συμφωνία με τον (ρωσικό) Στόλο της Μαύρης Θάλασσας και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για μια εκεχειρία στην Κριμαία έως τις 21 Μαρτίου", δήλωσε ο Ίχορ Τενιούχ προς τους δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας συνεδρίας του υπουργικού συμβουλίου.

"Κανένα μέτρο δεν θα ληφθεί εναντίον των στρατιωτικών εγκαταστάσεών μας στην Κριμαία στη διάρκεια της περιόδου αυτής. Οι στρατιωτικές μας θέσεις προχωρούν κατόπιν τούτου με μια αναπλήρωση των εφεδρειών".

Στις κάλπες οι κάτοικοι της Κριμαίας

Στις 8 το πρωί της Κυριακής άνοιξαν οι κάλπες στην Κριμαία για το δημοψήφισμα στο οποίο οι κάτοικοι της χερσονήσου καλούνται να αποφασίσουν εάν επιθυμούν την ένωσή της με τη Ρωσία.

Το δημοψήφισμα έχει καταδικαστεί από πολλές χώρες της Δύσης που το χαρακτηρίζουν παράνομο και προειδοποιούν τη Ρωσία ότι θα υποστεί κυρώσεις εάν προχωρήσει στην ενσωμάτωση της Κριμαίας. Η Μόσχα από την πλευρά της υποστηρίζει ότι οι κάτοικοι της περιοχής, το 60% των οποίων είναι ρωσικής καταγωγής, έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν εάν επιθυμούν να παραμείνουν στην Ουκρανία.

Οι τοπικές αρχές της Κριμαίας έχουν ανακοινώσει ότι τα εκλογικά τμήματα θα φρουρούνται από στρατιώτες και προβλέπουν ότι το 80% του 1,5 εκατομμυρίου των ψηφοφόρων θα εγκρίνει την ένωση με τη Ρωσία στο δημοψήφισμα που, όπως τονίζουν, θα είναι ελεύθερο και δίκαιο.

Πηγή: news247.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα