Thumbnail
Τα συστήματα των Αμερικανών θεωρείται βέβαιο ότι θα εντόπιζαν το αεοροσκάφος

Ενώ συμπληρώνονται 14 μέρες από την εξαφάνιση του Boeing  της Malaysia Airlines χωρίς να έχει βρεθεί ούτε ίχνος του, τα σενάρια για το τι συνέβη στην μοιραία πτήση.

Την ώρα που ο καιρός δεν είναι σύμμαχος (βρέχει και έχει μεγάλα κύματα) και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας τα γυρίζει σχετικά με τα χθεσινά «ευρήματα», ένα νέο σενάριο έκανε την εμφάνισή του και αναφέρει ότι τελικά το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από τους Αμερικανούς!

 Σύμφωνα με αυτό στην πτήση έγινε αεροπειρατεία και οι τρομοκράτες ήθελαν να το ρίξουν στην βάση των ΗΠΑ που βρίσκεται στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία, στην καρδιά του Ινδικού ωκεανού.

Στη βάση εδρεύουν 2.000 άνθρωποι και βρίσκεται σε στρατηγική θέση, κάτω από τις Μαλδίβες.

Όταν το αεροσκάφος, μετά από την τελευταία επικοινωνία του πιλότου με τον πύργο ελέγχου της Κουάλα Λουμπούρ, έστριψε προς τα δυτικά, οι ειδικοί υπολογίζουν ότι είχε οριακά τα καύσιμα ώστε να φτάσει μέχρι την βάση.

Τα συστήματα των Αμερικανών θεωρείται βέβαιο ότι θα εντόπιζαν το αεοροσκάφος, ακόμη και αν είχε κλειστούς όλους τους πομποδέκτες του, όπως βέβαιο θεωρείται ότι θα κατέρριπταν οποιοδήποτε αεροσκάφος δεν απαντούσε στα σήματά τους.
.
Το σενάριο αυτό ενισχύθηκε, μετά τις πληροφορίες από την αστυνομία της Μαλαισίας ότι στον εξομοιωτή πτήσης που είχε στο σπίτι του ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους, υπήρχε σχέδιο προσγείωσης στο εν λόγω αεροδρόμιο της αμερικανικής βάσης. Μάλιστα, ο πιλότος είχε προνοήσει να διαγράψει όλα αυτά τα αρχεία στις 3 Φεβρουαρίου, δηλαδή 33 ημέρες πριν από τη μοιραία πτήση.

«Ντόπιοι και διεθνείς ειδικοί έχουν κληθεί για να εξετάσουν τον εξομοιωτή του πιλότου. Κάποια δεδομένα έχουν σβηστεί από τον εξομοιωτή και γίνεται προσπάθεια επανάκτησής τους. Οι επιβάτες, οι πιλότοι και το πλήρωμα παραμένουν αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου» δήλωσε για το θέμα ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας.

Το  Fox News μάλιστα μετέδωσε την πληροφορία ότι  ήδη ο προσομοιωτής πτήσης του πιλότου boeing βρίσκεται καθ' οδόν προς τα εργαστήρια του FBI όπου οι ειδικοί θα αναλάβουν το έργο της ανάκτησης των αρχείων.

Πάντως, το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης αναφέρει ότι η διαγραφή των αρχείων μπορεί να μην σημαίνει και απολύτως τίποτα καθώς ο πιλότος έπαιζε στον προσομοιωτή παιχνίδια όπως το Flight Simulator X, Flight Simulator 9 and X-Plane 10 και μπορεί να ήθελε απλά να ελευθερώσει λίγο χώρο στη μνήμη.

Τέλος, το σενάριο της κατάρριψης ενισχύουν και τα παράπονα των Μαλαισιανών Αρχών προς τις ΗΠΑ, με τους «New Straits Times», να αναφέρουν ότι η Μαλαισία έχει σοβαρές υποψίες ότι οι αμερικανικοί δορυφόροι στην Αυστραλία θα μπορούσαν να βοηθήσουν να βρεθεί το χαμένο αεροπλάνο.

Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χισαμουντίν Χουσέιν, είπε ότι θα το εκτιμούσε εάν οι ΗΠΑ έδιναν στους υπεύθυνους της έρευνας δεδομένα από τις εγκαταστάσεις τους στην Αυστραλία.

Πηγή: Το Ποντίκι

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

DOYKAKIS IEP
ΙΕΠ: Επικαιροποίηση της ονοματολογίας χημικών ενώσεων στην ελληνική γλώσσα
Καθορίστηκε ότι η απόδοση της διεθνούς κατά ΙUPAC ονοματολογίας είναι απαραίτητο να απεικονίζεται με τον ορθότερο επιστημονικά και γλωσσολογικά τρόπο...
ΙΕΠ: Επικαιροποίηση της ονοματολογίας χημικών ενώσεων στην ελληνική γλώσσα