Thumbnail
5.000 φυλακισμένοι σήμερα

Επιμέλεια: Alfavita.gr

Ενώ ο Παλαιστινιακός λαός ετοιμάζεται να διαδηλώσει για την ημέρα των φυλακισμένων  της Παλαιστίνης στις 17 Απρίλη, μια αποκαλυπτική έκθεση έρχεται στο φώς της δημοσιότητας από την Παλαιστινιακή Υπηρεσία που αφορά τους κρατούμενους.  Σύμφωνα με αυτή, από το 1967 μέχρι σήμερα, πάνω από 800.000 Παλαιστίνιοι - ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά - έχουν απαχθεί και φυλακιστεί από τις Ισραηλινές αρχές, ενώ τουλάχιστον 5.000 παραμένουν κρατούμενοι  μέχρι και σήμερα.

Η Υπηρεσία αναφέρει, ότι το Ισραήλ κάνει καθημερινές επιδρομές, ακόμα και τώρα,  σε διαφορετικά μέρη της κατεχόμενης Παλαιστίνης, στοχεύοντας, άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών..

«Δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει βιώσει τη σύλληψη, πολυάριθμες φορές. Το Ισραήλ μετέτρεψε κάθε γωνιά της κατεχόμενης Παλαιστίνης σε φυλακή, στρατόπεδο κράτησης και χώρο ανακρίσεων»,  αναφέρει η έκθεση.

Μετά τη δεύτερη Παλαιστινιακή Ιντιφάντα, που ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2000, οι Ισραηλινοί στρατιώτες απήγαγαν πάνω από 80.000 Παλαιστίνιους, εκ των οποίων 10.000  παιδιά και πάνω από 60 εκλεγμένους νομοθέτες και υπουργούς.

Οι Ισραηλινές αρχές εξέδωσαν, επίσης, περισσότερες από 24.000 αυθαίρετες διαταγές, συλλαμβάνοντας χιλιάδες, χωρίς να τους απαγγείλουν, καν, κατηγορίες ή να τους δικάσουν.

Οι συλλήψεις, δεν στόχευαν σε κανένα συγκεκριμένο δημογραφικό ή ηλικιακό γκρουπ. Αντίθετα αφορούσαν όλα τα κομμάτια της Παλαιστινιακής κοινωνίας, συμπεριλαμβάνοντας παιδιά, ηλικιωμένους, γυναίκες, άντρες, αξιωματούχους, υπουργούς, νομοθέτες, πολιτικούς αρχηγούς, συνδικαλιστές, άτομα με ειδικές ανάγκες, μαθητές, διανοούμενους, ποιητές και καλλιτέχνες.

Σήμερα, περισσότεροι από 5.000 Παλαιστίνιοι, βρίσκονται ακόμα πίσω από τα κάγκελα, φυλακισμένοι σε διαφορετικές φυλακές και κέντρα κράτησης. Οι περισσότεροι προέρχονται από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.  Οι 576 από αυτούς, έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.  Το Ισραήλ, κρατεί ακόμα 185 άτομα, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, 11 εκλεγμένους νομοθέτες και δεκάδες πολιτικούς αξιωματούχους. 154 από αυτούς είναι ανήλικοι και 1.000 είναι ασθενείς.

Οι συλληφθέντες, βρίσκονται  διασκορπισμένοι σε 22 φυλακές και κέντρα κράτησης, σε αρκετές πόλεις του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι συνθήκες κράτησής των φυλακισμένων είναι τραγικές, καθώς, εκτός από τις βασικές ελλείψεις, έχουν να αντιμετωπίσουν βίαιες συμπεριφορές  και καταχρήσεις που περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτές,   βασανιστήρια, άρνηση ιατρικής περίθαλψης, απομόνωση,  επανειλημμένη άρνηση των επισκέψεων από τους συγγενείς, υποσιτισμό και εκβιασμούς, τις περισσότερες φορές μέσω των παιδιών. Πάνω από 200 θάνατοι έχουν αναφερθεί από το 1967 μέχρι σήμερα εξαιτίας της έλλειψης φαρμακευτικής περίθαλψης.

detainees_affairs.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
Ο Σύλλογος βέβαια αφήνει σοβαρές αιχμές κατά της Πολιτείας και του υπουργείου Υγείας και δηλώνει απογοητευμένος «για την επιστράτευση του κοινωνικού...
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
δημοτικο
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
Συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου