Thumbnail
ΟΙΕΛΕ: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ: ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΕΠΙΘ. ΔΗΜ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΕΕ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για το τεράστιο ζήτημα των παράνομων τίτλων σπουδών και των παράνομων πιστοποιήσεων από ιδιωτικούς φορείς της εκπαίδευσης. Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής είχε προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου για την υπόθεση παράνομων τίτλων σπουδών που εξέδιδαν ιδιωτικά ΤΕΕ στην Άρτα, επειδή θεώρησε ότι οι ποινές που επέβαλε το όργανο ήταν εξαιρετικά επιεικείς.  Η προσφυγή του κ. Ρακιντζή στο ΣτΕ εκδικάζεται αύριο.

Με την υπόθεση αυτή, που αφορά περίπου 5.000 παράνομους τίτλους σπουδών που εκδόθηκαν από τα εν λόγω ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και με τους οποίους δεκάδες άνθρωποι υπηρετούν στο δημόσιο παρανόμως, ανοίγει και επισήμως ο φάκελος των παράνομων τίτλων σπουδών και πιστοποιήσεων από ιδιωτικούς φορείς της εκπαίδευσης. Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών θεσμών, καθώς Έλληνες που πιστοποιούνται με παράνομους τίτλους δύνανται να καταλάβουν θέσεις στην αγορά εργασίας ευρωπαϊκών χωρών, ως ευρωπαίοι πολίτες.  Για το λόγο αυτό πριν από μερικές εβδομάδες ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ κατέθεσε στην Ε.Ε. (European Advisory Group for Education) όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για να τεθεί τέλος στο πάρτι ασυδοσίας και ανομίας που έχουν στήσει επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της πιστοποίησης και της κατάρτισης, με την πολιτεία να επιδοτεί το πάρτι δια της απόλυτης αδράνειάς της. Δεν είναι τυχαίο ότι (προφανώς σε συνεννόηση με συγκεκριμένους πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους) ο ΣΙΕΙΕ (Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων) διώκει ποινικά τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, επειδή έπραξε το χρέος του και κατέθεσε τα συγκεκριμένα στοιχεία στην Ευρωπαική Ένωση.

Βρισκόμαστε όμως ακόμη μόνο στην αρχή. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία που αποδεικνύουν την έκταση του φαινομένου των παράνομων πτυχίων και πιστοποιήσεων και το φαγοπότι που έχουν στήσει εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας ορισμένοι επιτήδειοι.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819

[email protected]

www.oiele.gr

Αθήνα, 11/6/2014

Αριθμ. Πρωτ: 38059

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταξη
Τοποθέτηση νέων διευθυντών/ντριών σε κενές θέσεις σχολείων στη ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας
Ποιοι τοποθετήθηκαν διευθυντές σε σχολεία της ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας που είχαν συνταξιοδοτήσεις των διευθυντών τους
Τοποθέτηση νέων διευθυντών/ντριών σε κενές θέσεις σχολείων στη ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας