Thumbnail
Υπαστυνόμος Α κατηγορείται για υπεξαίρεση

Βυθούλκας Διονύσης  

Φέρεται να έχει υπεξαιρέσει πάνω από 300.000 ευρώ

Για υπεξαίρεση κατηγορείται Υπαστυνόμος Α ο οποίος είναι διαχειριστής της λέσχης - εστιατορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας φέρεται ότι έχει υπεξαιρέσει τμηματικά χρηματικά ποσά, που εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργείται προδικαστική έρευνα, κατόπιν παραγγελίας του εποπτεύοντος Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και σχηματίζεται δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - σε βάρος Υπαστυνόμου Α', διαχειριστή της λέσχης - εστιατορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, για τα αδικήματα της απιστίας σχετικά με την Υπηρεσία και της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε έρευνα στο γραφείο διαχείρισης και στους προσωπικούς χώρους του αστυνομικού, στη λέσχη - εστιατόριο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατασχέθηκαν τα αναγκαία για τη διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου τηρούμενα υπηρεσιακά βιβλία και φάκελοι (ισολογισμού, δαπανών, ημερολογίου ταμείου, διπλότυπες αποδείξεις, αγοράς τροφίμων, συσσιτίου κρατουμένων κ.τλ.) καθώς επίσης και διάφορα παραστατικά έγγραφα (αποδείξεις, τιμολόγια, δελτία αποστολής κ.τλ.).

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, φέρεται ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός, σε χρόνους που δεν έχουν επακριβώς προσδιοριστεί, τουλάχιστον όμως από το έτος 2009 μέχρι σήμερα, υπεξαίρεσε τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά, από το αποθεματικό Ταμείου και τα πλεονάσματα είσπραξης, το ύψος των οποίων δεν έχει επακριβώς προσδιοριστεί, αλλά εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.

Την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνδράμει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία ανατέθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, «λόγω του εξειδικευμένου και εξαιρετικά εκτεταμένου διαχειριστικού ελέγχου, ο οποίος απαιτείται για την ακριβή και λεπτομερή αποτύπωση της προκληθείσας ζημιάς στη δημόσια περιουσία».

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται τυχόν εμπλοκή ή ευθύνες και άλλων αστυνομικών.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

florinta
Τραγωδία στη Φλόριντα: Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο με δύο νεκρούς και πέντε τραυματίες
Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο έχει και στο παρελθόν βρεθεί στο επίκεντρο βίαιου περιστατικού.
Τραγωδία στη Φλόριντα: Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο με δύο νεκρούς και πέντε τραυματίες
Βάρναλης
Μεγάλη Παρασκευή κατά Κώστα Βάρναλη στο "Φως που καίει"
Η είσοδος της μάνας του Χριστού στο έργο, παρουσιάζεται από τον ποιητή σαν ανθρώπινη μάνα, στον επιτάφιο θρήνο της, που κλαίει το νεκρό της παιδί, με...
Μεγάλη Παρασκευή κατά Κώστα Βάρναλη στο "Φως που καίει"