Thumbnail
Για άμεση εμπλοκή της Ρωσίας στις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία κάνουν λόγο οι ΗΠΑ

Ουκρανική στρατιωτική πηγή δήλωσε πως οι ρωσόφωνοι επαναστάτες έχουν καταλάβει το στρατηγικής σημασίας ύψωμα Σαβούρ-Μοχίλα, ανατολικά του Ντονέτσκ, το οποίο δεσπόζει στην περιοχή, ενώ παραδέχθηκαν και την κατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλης Νοβοαζόφσκ στην νότια Ουκρανία, ανατολικά της Μαριούπολης.

Εν τω μεταξύ, κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με αφορμή την εμφύλια σύγκρουση στο εσωτερικό της Ουκρανίας καθώς Αμερικάνοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι υπάρχει ανοιχτή συμμετοχή της Ρωσίας στο νοτιανατολικό μέτωπο, τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε στρατιωτικό εξοπλισμό. Η αντίσταση των ανταρτών φαίνεται να περνάει στην αντεπίθεση τις τελευταίες μέρες, ενώ στα τάγματά τους εντάσονται εθελοντές από διάφορες χώρες του κόσμου μεταξύ των οποίων και από την Ελλάδα.

Ο αμερικανός πρεσβευτής στην Ουκρανία Τζέφρι Πάιατ κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία για "άμεση εμπλοκή της" στις συγκρούσεις μεταξύ φιλορώσων ανταρτών και του τακτικού ουκρανικού στρατού στην ανατολική χώρα.

"Αυξανόμενος αριθμός ρωσικών δυνάμεων εμπλέκεται άμεσα στις μάχες στο ουκρανικό έδαφος", έγραψε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο λογαριασμό του στο Twitter προσθέτοντας ότι η Μόσχα "στο εξής εμπλέκεται άμεσα στις συγκρούσεις" και έχει στείλει "το πιο σύγχρονο σύστημά της αντιαεροπορικής άμυνας, το οποίο περιλαμβάνει το Pantsir-S1" στην ανατολική Ουκρανία.

Στο ίδιο μήκος είναι και οι δηλώσεις του υποδιοικητή του Ουκρανικού τάγματος στο Ντονμπάς, ο οποίος κάνει λόγο για πλήρους κλίμακας εισβολή. Μια ημέρα νωρίτερα το ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ουκρανικής Εθνικής Άμυνας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ρώσικες στρατιωτικές δυνάμεις κατευθύνονται μαζικά κοντά στα σύνορα της Ρωσιας με την Ουκρανία στο Νοβοαζόφσκ.

Παράλληλα ουκρανική στρατιωτική πηγή δήλωσε  πως υπάρχουν πληροφορίες ότι αυτονομιστές έχουν επίσης καταλάβει το στρατηγικής σημασίας ύψωμα Σαβούρ-Μοχίλα, ανατολικά του Ντονέτσκ, το οποίο δεσπόζει στην περιοχή.  Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές του Ντονέτσκ, βομβαρδισμοί με όλμους έχουν στοιχίσει το τελευταίο 24ωρο τη ζωή σε 11 αμάχους στην πόλη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολειο
ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς: Αγώνας δρόμου για να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο
«Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά για να χτυπήσει το κουδούνι στο ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 και ΟΛΑ τα παιδιά του Β.Τομέα...
ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς: Αγώνας δρόμου για να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο
γιατροί, νοσοκόμοι, υγεία
Λοιπό Επικουρικό Προσωπικό: Ξεκίνησαν και πάλι οι αιτήσεις- Οι ειδικότητες που ζητούνται
Η προθεσμία για τις αιτήσεις ολοκληρώνεται στις 8 Αυγούστου 2024 στις 12:00 το μεσημέρι.
Λοιπό Επικουρικό Προσωπικό: Ξεκίνησαν και πάλι οι αιτήσεις- Οι ειδικότητες που ζητούνται
pencil_foto_education.jpg
Επιστολή ΠΟΣΥΠ: Να ανακληθεί άμεσα η ν-τροπολογία για τον ΔΟΑΤΑΠ
«Να ανακαλέσετε την παράνομη και ρουσφετολογική αυτή διάταξη που δεν εδράζεται ούτε στον νόμο, ούτε στην ηθική, ούτε βέβαια και στην λογική»
Επιστολή ΠΟΣΥΠ: Να ανακληθεί άμεσα η ν-τροπολογία για τον ΔΟΑΤΑΠ