Thumbnail
Δημιουργία "Νορβηγικού Φασιστικού Κόμματος" επιδιώκει με την άρση των αποκλεισμών του υπουργείο Δικαιοσύνης

Φασιστικό κόμμα στα πρότυπα της Χρυσής Αυγής θέλει να δημιουργήσει ο Άντερς Μπρέιβικ που τον Ιούλιο του 2011 είχε δολοφονήσει 77 ανθρώπους σε κατασκήνωση στη Νορβηγία.

Ο 35χρονος πλεον Μπρέιβικ, ισχυρίστηκε τότε ότι αγωνιζόταν ενάντια στην πολυπολιτισμικοτητα και την «Μουσουλμανική εισβολή».

Ξεκίνησε από μια βομβιστική επίθεση κοντά σε κυβερνητικά κτίρια στο Όσλο, σκοτώνοντας οκτώ άτομα, και στη συνέχεια άνοιξε πυρ σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια, σκοτώνοντας 69 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν έφηβοι.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων , ο νεοναζί δολοφόνος «απαίτησε» από το υπουργείο Δικαιοσύνης της Νορβηγίας την άρση των εμποδίων για τη δημιουργία «Νορβηγικού Φασιστικού Κόμματος» (NFP) και της «Λέγκας της Σκανδιναβίας (NL)».

Ο Μπρέιβικ υποστηρίζει ότι έχει μετατραπεί σε «δημοκράτη», από τότε που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τον Αύγουστο του 2012 και προσθέτει ότι θέλει να ιδρύσει ένα πολιτικό κόμμα για να προωθήσει την ιδεολογία του χωρίς να χρειαστεί να καταφεύγει στη βία...

Τονίζει επίσης, ότι στην επιλογή του αυτή... εμπνέεται από την εκλογική επιτυχία της «νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής της Ελλάδας».

«Ως πρώην στρατιωτικός, η καρδιά μου ραγίζει για τη βαρβαρότητα που διέπραξα στις 22 Ιουλίου» έγραψε από τη φυλακή όπου εκτίει την 21ετή ποινή φυλάκισής του.

«Ως πρώην στρατιωτικός, το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου είναι να εργαστώ για την πρόληψη οποιουδήποτε γεγονότος όπως εκείνο που διέπραξα. Η πρόθεση του NFP και του NL είναι να μην συμβεί ξανά κάτι τέτοιο» έγραψε, υπογράφοντας την επιστολή του ως «Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, γραμματέας του κόμματος και υποψήφιος για το NFP και το NL».

Τόνισε δε πως επέλεξε τη λέξη «φασίστας» για να αποφύγει τον χαρακτηρισμό «Ναζιστής».

Πηγή: thelocal.no
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα