Thumbnail
Κλείνει το μετρό η αστυνομία

Ο λόγος που θα ληφθεί αυτό το μέτρο ασφαλείας έγκειται στο γεγονός ότι θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση ενάντια στις δράσεις της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα ενάντια στον τραυματισμό με μαχαίρια δύο ανδρών το καλοκαίρι του 2008 .

Κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο, καθ' υπόδειξη της αστυνομίας και για λόγους ασφαλείας -όπως ακούγεται από τα μεγάφωνα. Ο λόγος που θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας έγκειται στο γεγονός ότι θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση και συγκεκριμένα «Αντιφασιστική Αντικρατική Αντικατασταλτική Διαδήλωση», όπως ονομάζεται από τους διοργανωτές. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης στις 18.00 μ.μ. στα Προπύλαια και αφορά τα γεγονότα στις 20 Ιουνίου του 2008 κατά τα οποία μέλη της Χρυσής Αυγής τραυμάτισαν σοβαρά δύο νεαρά παιδιά με μαχαίρια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών:

diadilosi

«Στις 20 Ιουνίου του 2008 το αναρχικό στέκι Αντίπνοια στα Κ. Πετράλωνα, δέχεται οργανωμένη επίθεση από 15-20 παρακρατικούς της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο συντρόφων από μαχαίρια. Το ίδιο βράδυ προσάγονται τυχαία στο τμήμα των Πετραλώνων δύο άτομα, ο Αθανάσιος Στράτος και Βασίλης Σιατούνης (υποψήφιος στις προηγούμενες νομαρχιακές εκλογές με τη Χρυσή Αυγή) που ομολογούν την εμπλοκή τους στην επίθεση και τη συμμετοχή τους στη Χ.Α. Την ίδια ώρα πραγματοποιείται πορεία αλληλέγγυων του στεκιού προς το τμήμα και ακολουθούν συγκρούσεις.

Πρόκειται για μία επίθεση που πραγματοποιείται σε μία περίοδο όξυνσης της κοινωνικής αντιπαράθεσης κατά την οποία η δράση παρακρατικών φασιστικών συμμοριών εναντίον αυτοοργανωμένων και κατειλημμένων πολιτικών και κοινωνικών χώρων αντίστασης εντείνεται, με την ανοχή και συνενοχή της αστυνομίας.

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 δέχεται επίθεση στην Αμφιάλη ο αντιφασίστας Π.Φ. Από ναζιστικά τάγματα εφόδου της χα και πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του Γ. Ρουπακιά.

Το σύστημα καπηλεύεται τη δολοφονία προκειμένου να εξυπηρετήσει του σχεδιασμούς του και να θωρακίσει την κυριαρχία του, φερόμενο ως ο εγγυτής της κοινωνικής ομαλότητας. Σε αυτό το πλαίσιο ανασύρεται η υπόθεση της επίθεσης στο στέκι Αντίπνοια, ώστε να ενταχθεί και αυτή μαζί με τη δολοφονία του Π.Φύσσα στην υπόθεση “εγκληματική οργάνωση- χρυσή αυγή”.

Με τον καθεστωτικό “αντιφασισμό”, σε συνδυασμό με την “ θεωρία των 2 άκρων” που εξισώνει παρακρατικούς δολοφόνους με τον κόσμο του αγώνα επιχειρεί να απονοηματοδοτήσει τον αντιφασισμό των από τα κάτω και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από το ότι η πηγή του φασισμού είναι η ίδια η ύπαρξη του κράτους και του κεφαλαίου».

efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα