Thumbnail

 

Με αυξημένο επιτόκιο δανείστηκε η Μαδρίτη τέσσερα δισ. ευρώ
 
 
Στην ενεργοποίηση του FLA, του ταμείου της κεντρικής ισπανικής κυβέρνησης για έκτακτη οικονομική στήριξη των περιφερειών, προχωρά αυτήν την εβδομάδα η Μαδρίτη, όπως επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια ντε Σανταμαρία την Τρίτη.
 
Μέχρι στιγμής, τρεις περιφέρειες -η Καταλονία, η Βαλένθια και η Μούρθια- έχουν υποβάλει επίσημα αίτημα για «εσωτερική διάσωση», ενώ κοντά στο μηχανισμό θεωρείται ότι βρίσκεται και η Ανδαλουσία.
 
«Ναι, αυτήν την εβδομάδα θα γίνει η ενεργοποίηση», ανέφερε η εκπρόσωπος σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο Cadena Ser.
 
Σύμφωνα με την ίδια, η ισπανική κυβέρνηση εκτιμά πως τα 18 δισ. ευρώ του FLA θα είναι επαρκή για τις ανάγκες των περιφερειών που έχουν ζητήσει βοήθεια.
 
Η εκπρόσωπος σημείωσε επίσης πως «γίνεται προσπάθεια να μην αγγιχτούν οι συντάξεις», λέγοντας πως πρόθεση της Μαδρίτης είναι το ύψος των συντάξεων να ακολουθεί το κόστος ζωής.
 
Αγριες αγορές
Την ίδια ώρα η Μαδρίτη είδε να αυξάνεται το κόστος δανεισμού της, κατά τη δημοπρασία για την άντληση ποσού 3,983 δισ.ευρώ, μέσω της έκδοσης τρίμηνων και εξάμηνων εντόκων γραμματίων, ως αποτέλεσμα της αναζωπύρωσης των ανησυχιών στις αγορές χρήματος, αναφορικά με την κρίση κρατικού χρέους στην ευρωζώνη.
 
Κατά τη δημοπρασία των τρίμηνων γραμματίων η Ισπανία αναγκάστηκε να δανειστεί με επιτόκιο 1,203% έναντι 0,946% της τελευταίας αντίστοιχης δημοπρασίας στις 28 Αυγούστου ενώ στη δημοπρασία των εξάμηνων γραμματίων δανείστηκε με επιτόκιο 2,213% έναντι 2,026%, αντιστοίχως, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τραπέζης της Ισπανίας.
 
ΤΟ ΒΗΜΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio thessalias
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Τι αλλάζει στο μεταπτυχιακό «Επιστήμες Αγωγής: Ειδική Αγωγή»
Τροποποίηση στην «Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών...
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Τι αλλάζει στο μεταπτυχιακό «Επιστήμες Αγωγής: Ειδική Αγωγή»
airport-aerodromio.jpg
Παγκόσμιο μπλακ άουτ: «Έπεσαν» τα συστήματα σε τράπεζες, αεροπορικές και μέσα ενημέρωσης διεθνώς λόγω προβλήματος με τη Microsoft
«Βραχυκύκλωμα» διεθνώς σε αεροδρόμια και ηλεκτρονικές υπηρεσίες λόγω τεχνικού προβλήματος της Microsoft - Ανακοίνωσε ότι λαμβάνει μέτρα
Παγκόσμιο μπλακ άουτ: «Έπεσαν» τα συστήματα σε τράπεζες, αεροπορικές και μέσα ενημέρωσης διεθνώς λόγω προβλήματος με τη Microsoft