Thumbnail
Με άλλη ματιά

“Πατρίδα ; Πουλημένη στο σφυρί!
Λευτεριά; Με χαλκάδες δεν μπορεί!”

Η Άνοιξη έφτασε και η στήλη, όπως όλοι οι νεοέλληνες, άρχισε τις βόλτες. Εις τινά βόλταν, η στήλη βαδίζουσα αμερίμνως εις παραλίαν, παρετήρησε, επιπλέουσα της θαλάσσης, φιάλη εξ υάλου φέρουσα εις το εσωτερικό, γράμμα και γραφήν. Το καλαμάρι έγραφε και το χαρτί ομίλει.

Ένα πλοίον ταξιδεύον με υπέροχον καιρόν αιφνιδίως εξοκείλει ανοιχτά των Τζερσεϊσόν1.
Κι ένας νέος με λαπτοοόπ, ωωωραιότατο παιδί,
τον λέγανε Χαρδουβελί 2, φθάνει κολυμβών γενναίως εις πλησίον Τραπεζικόν μαγαζί.
Ζώντας βίον πρωτογόνου, εις το ελλαδικόν ρημάδι κοίταζε και κάπου κάπου εάν έρχεται σημάδι. 3
Αλλά φθάσαντος του Θέρους και μη φθάνοντος σημάδι,εκατέθετεν ο νέος κι όλα τ'άλλα ας εγίνουνε ρημάδι.
Κατηραμένη νήσος, νήσος των Τζερσεϊσόν,που καταστρέφεις νέους και θάπτεις υπουργών.
Να πέσει τιμωρία από τον ουρανόννα λείψεις απ’ τους χάρτας και των ωκεανών.
Κίτσος αιγοβοσκός
(μη αντέχον να με θεωρούν βλάκα, απεσύρθην εις τον Πολύαιγον4, πλησίον Δονούσας).


★★★
Η στήλη ως όφειλε, προχώρησε σε πολυσύνθετη έρευνα, με γραφικά και πίνακες, σαν αυτή που κάνουν ξένες εταιρείες, (όπως η Λαζάρντ), όταν πρόκειται να αποφανθούν πως τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν έχουν χρήματα, (αυτό το ξέρουμε και χωρίς έρευνα) για να γνωμοδοτήσουν ότι χρειάζεται αύξηση των εισφορών και μείωση των συντάξεων. Δημοσιοποιεί λοιπόν τα συμπεράσματα των ερευνών, μην περιμένοντας και φοβερή ορθογραφία από τον αιγοβοσκό. Δεν είναι δα και οικονομολόγος καθηγητής Πανεπιστημίου. Σαν το Μπαρουφάκη να πούμε.


1. Προφανώς αναφέρεται στη νήσο Τζέρσεϋ, ένα μικρό νησάκι της Αγγλικής επικράτειας που βρίσκεται νότια της Αγγλίας, ανάμεσα σε αυτή και τη Γαλλία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μοντ Ντιπλοματίκ», το Γενάρη του 2009, είναι ο 7ος σε σειρά μεγέθους φορολογικός παράδεισος στον κόσμο. Από τους 86.000 κατοίκους του μικρού νησιού, περισσότεροι από 12.000 (το ένα τέταρτο του ενεργού πληθυσμού) εργάζονται αποκλειστικά στον χρηματοοικονομικό τομέα. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον χρόνο εργασίας, ούτε και η παραμικρή αποζημίωση για απόλυση ή επιδόματα ανεργίας. Στο Τζέρσεϊ δεν υπάρχει οργανωμένη αντιπολίτευση, ούτε ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης. Ο πρωθυπουργός της είναι πρώην διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας «Μπάρκλεϊς» και ιδιοκτήτης της μίας και μόνης εφημερίδας του νησιού. Οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι αφορολόγητες (!), όπως και το πετρέλαιο για τα κότερα, ενώ τα βασικά είδη ανάγκης για τους κατοίκους φορολογούνται.  Ωραιότατα.


2. Χαρδουβελί. Δεν ξέρουμε αν ποιητική αδεία, ή ορθογραφική ανεπαρκεία, κατέληξε σε αυτήν τη γραφή του ονόματος, του μέχρι πριν ενάμισι μήνα υπουργού Οικονομικών, Χαρδούβελη και πρώην σύμβουλου του Παπαδήμου, που ήρθε για να μας σώσει με τα Μνημόνια. Είναι σίγουρο, όμως, ότι αναφέρεται σε αυτόν, αφού όπως αποκαλύφθηκε τελευταία, ο υπουργός ... μας, που μας ρήμαζε στους φόρους, συνελήφθη εξάγων οπώρας, σε ευρώ, στη νήσο Τζέρσεϊ.  «Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα κι εγώ όπως φοβήθηκε και η μισή Ελλάδα». «Έβγαλα κάποια χρήματα, δεν τα έβγαλα όλα». « Όπως και πολλοί Έλληνες μετέφερα κάποια από τα χρήματα μου, για να μπορώ να συντηρήσω τα παιδιά μου, φοβήθηκα πως μπορεί να καταρρεύσει η χώρα». Αμάρτησε για τα παιδιά του, η Μάρθα Βούρτση.Αμάρτησε μάλιστα 56 φορές βγάζοντας τα λεφτά σε 56 δόσεις!!!, για να μην ανιχνεύονται από το αυτόματο καμπανάκι σύλληψης της φοροδιαφυγής. Φοροφυγάς με πατέντα. Τα δικά μας παιδιά στάχτη και μπούλμπερη.


3. Σημάδι. Από ό,τι φαίνεται, περίμενε διαβεβαιώσεις πως δεν θα χρεοκοπήσει η χώρα. Από ποιους αλήθεια; Την πληροφορία την κράταγε για τον εαυτό του. Η χώρα «του», αν βούλιαζε, δε βαριέσαι. Αυτός είχε κάνει τα ...κουμάντα του. Και αφού σημάδι δεν έβλεπε, εφάρμοσε το «των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» και όχι το «των Ελλήνων τα παιδιά πριν πεινάσουν, επεινούσαν».


4. Πολύαιγος, ο. Το μεγαλύτερο από τα ακατοίκητα νησιά του Αιγαίου.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Τον  Υπουργό Εργασίας, Μαγγίνα, που απασχολούσε παράνομα Ινδούς; Τον υπουργό Συγκοινωνιών Λιάπη που κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες; Ή τον Χαρδούβελη, που έχει τόση εμπιστοσύνη στη χώρα του, που βγάζει τα χρήματα του έξω και με τρόπο να μη καταγραφούν;

Πηγή: ΛΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 31/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Vegan τρόφιμα
Σταμάτησε να είναι vegan μετά από 13 χρόνια και τρώει πλέον μόνο κρέας – Τι συμβαίνει στο σώμα της;
«Μου λέγανε ότι θα πεθάνω από καρδιακή προσβολή, τρώγοντας τόσο κρέας»
Σταμάτησε να είναι vegan μετά από 13 χρόνια και τρώει πλέον μόνο κρέας – Τι συμβαίνει στο σώμα της;
G-mail
Gmail: Εάν δεν έχετε άλλο αποθηκευτικό χώρο υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να αδειάσετε τα εισερχόμενά σας
Έχετε «κάψει» τα 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου που συνοδεύει τον λογαριασμό σας;
Gmail: Εάν δεν έχετε άλλο αποθηκευτικό χώρο υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να αδειάσετε τα εισερχόμενά σας