Thumbnail
Ελληνικό Σχολείο Φρανκφούρτης

 Η ταινία μικρού μήκους ¨Ηχοι και από...ηχοι¨ που γύρισαν οι μαθητες του σχολείου μας και η οποια υπήρξε το δημιουργικό τέλος μιας σειράς ζυμώσεων που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος ¨Δεν ξεχνώ… διεκδικώ… δημιουργώ“ που τελεί από υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και συνδιοργανώθηκε από τη Δ.Π.Ε. Σερρών, το Σπίτι της Κύπρου και το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, κέρδισε το Ά βραβείο. Σας την παρουσιάζουμε μαζι με το βιντεο σποτ με το ιδιο θεμα το οποιο επισης κέρδισε το Α ´ βραβείο στον ιδιο διαγωνισμο και στην αντιστοιχη κατηγορία. 

Το Ελληνικο Σχολειο Φρανκφουρτης συνεχίζει να δημιουργεί..να ξεχωρίζει...να μεγαλώνει..και να πλουτίζει με νέους μαθητες απο ολα τα μέρη της Ελλάδας..συνεχίζει να αγωνίζεται για την ενίσχυση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης τωρα περισσοτερο από ποτε...συνεχίζει να διεκδικεί ποιοτική δημόσια ελληνικη εκπαιδευση τωρα περισσοτερο απο ποτε για ολα τα παιδια των μεταναστών.

Θέμα της ταινίας είναι η αναψηλάφιση του ιστορικού παρελθόντος από έναν μαθητή μας, που καλείται να λάβει μέρος στο πρόγραμμα. Ο μαθητής στο σενάριό μας έχει κυπριακές ρίζες και γράφει μουσική : στην προσπάθειά του να ολοκληρώσει το μουσικό θέμα, ανακαλύπτει ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τον παππού του, ο οποίος μαγνητοφωνεί τις σκέψεις του, ενόσω βρίσκεται στην καρδιά των γεγονότων της απόβασης. Η στοχαστική διάθεση του παππού κληροδοτεί στον εγγονό ως απομνημονεύματα ένα λυρικό αφήγημα. Σε αυτό, ήρωας είναι ο ομηρικός Οδυσσέας, που παίρνει αλληγορικές διαστάσεις ανάμεσα στο τότε και στο τώρα… Ο μαθητής, όσο ακούει τα λόγια του παππού του, θα ανακαλύψει βίντεο και αντικείμενα, θα ανα-βιώσει την ιστορία, θα συμβολοποιήσει τα πάθη του πάσχοντος ανθρώπου στο πρόσωπο του διαχρονικού Έλληνα και δε θα ησυχάσει παρά μόνο όταν ολοκληρώσει τη δική του μουσική για την ταινία - αφύπνιση των συμμαθητών του. Συνοδός στην προσωπική του καταβύθιση είναι η φωνή του παππού και το ποίημα Ελένη του Σεφέρη. Οι ήχοι διαπλέκονται 

Σας ευχαριστούμε.

Οι εκπαιδευτικοί

Κεχαγια Χρύσα 

Διγκας Χρηστος

Δρατζιδου Μαριανθη.

To σποτ "Θέλω να ξέρω..." που γύρισε η ομάδα μαθητών του σχολείου μας υπήρξε το δημιουργικό τέλος μιας σειράς ζυμώσεων που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος "Δεν ξεχνώ… διεκδικώ… δημιουργώ" που τελεί από υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και συνδιοργανώνεται από τη Δ.Π.Ε. Σερρών, το Σπίτι της Κύπρου και το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Γράψου στο Newsletter του Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγές αξίας 2.000€

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sex
Σεξ: Πόσα λεπτά θεωρούνται ιδανικά; Η απάντηση θα σας εκπλήξει
Κατά μέσο όρο, γυναίκες και άνδρες που βρίσκονται σε σχέση αναφέρουν ότι τα προκαταρκτικά διαρκούν 11 και 13 λεπτά αντίστοιχα, όπως...
Σεξ: Πόσα λεπτά θεωρούνται ιδανικά; Η απάντηση θα σας εκπλήξει