Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

O Αλέξης Τσίπρας έκανε δηλώσεις από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ βρέθηκε στον χώρο εκπομπής των θεμάτων των πανελληνίων

Λίγο πριν βρέθηκε στο γραφείο του υπουργού, Αριστείδη Μπαλτά, όπου και  πραγματοποιηθηκε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Σημειώνεται ότι σήμερα ολοκληρώνονται οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Β') με το μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων "Αρχές Οικονομικής Θεωρίας".

«Η απόφαση για το αν επιθυμούν την έξοδο από την κρίση χωρίς διαίρεση ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης»

«Θέσαμε στους θεσμούς χθες το βράδυ το ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση». Αυτό αποκάλυψε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας. 

Οπως είπε ο κ. Τσίπρας: «Η απόφαση για το αν επιθυμούν την έξοδο από την κρίση χωρίς διαίρεση ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στα της διαπραγμάτευσης: «Ολη η Ελλάδα πια γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται. Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, διαπραγματευόμαστε με σχεδιο, με στρατηγική. Οι Έλληνες πρέπει να είναι περήφανοι για την προσπάθεια που γίνεται και για το γεγονός ότι η Ελλάδα στέκεται σε αντίξοες συνθήκες και διεκδικεί τα δίκια της».

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η Αθήνα έχει κάνει παραχωρήσεις «όμως έχουμε καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ένα ρεαλιστικό σχέδιο που θα σηματοδοτήσει και το τέλος των σεναρίων της διαίρεσης της Ευρώπης. Η Ελλάδα καταθέτει σχέδιο. Είναι πλέον σαφές ότι η απόφαση για το αν επιθυμούν στον ρεαλισμό και ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, σ' αυτούς που εκλέγονται και λογοδοτούν στους λαούς. Το δίλημμα είναι ανάμεσα σε μια ρεαλιστική εξόδου ή η διαίρεση ακολουθώντας το δόγμα του Καίσαρα: διαίρει και βασίλευε. Είμαι αισιόδοξος πιστεύω ότι η πολιτική ηγεσία της ευρώπης θα δει με σεβασμό τις θέσεις μας και θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον».

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

 

Embedded image permalink

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεστ
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα στην εικόνα μπορεί να αποκαλύψει τις συναισθηματικές τάσεις σας
Το τεστ είναι απλό. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε την εικόνα.
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα στην εικόνα μπορεί να αποκαλύψει τις συναισθηματικές τάσεις σας
poukamisas
ΙΕΠ - Νέα βιβλία: 72 διδακτικά πακέτα για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο από τον φροντιστηριακό όμιλο "Πουκαμισάς"
Το ΙΕΠ ενέκρινε όμιλο Φροντιστηρίων για να συγγράψει 72 σχολικά βιβλία
ΙΕΠ - Νέα βιβλία: 72 διδακτικά πακέτα για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο από τον φροντιστηριακό όμιλο "Πουκαμισάς"