Thumbnail
Εξήγησα στον καγκελάριο ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος

«Εξήγησα στον καγκελάριο ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το πως θα κατανείμουμε τους φορους. Η επιμονή για νέες περικοπές στις συντάξεις είναι ακατανόητη. Αν επιμένει η πολιτική ηγεσία να αναλάβει και το κόστος που δεν θα είναι καλό για κανέναν στην Ευρώπη», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στη συζήτηση που είχε με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πλέον απαιτούνται πολιτικές αποφάσεις και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει κάθε προσπάθεια για να καταστεί εφικτή μια συμφωνία.

Ο κ. Τσίπρας είπε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει πάρει λαική εντολή από το λαό για να φέρει μια κοινωνικά βιώσιμη συμφωνία σε μια χώρα που έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ από ένα πρόγραμμα διάσωσης που δεν έχει φέρει θετικά αποτελέσματα.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα κρίνει την πρόταση που θα της γίνει με κριτήριο την οικονομική βιωσιμότητα και την κοινωνική αποδοχή της.

Σημείωσε ότι «δεν είναι στο μυαλό μας η επιλογή του να καλέσουμε εκ νέου τον ελληνικό λαό να αποφανθεί γιατί ο λαός έχει δώσει την εντολή με σαφήνεια στις 25 Ιανουαρίου».

Όπως είπε «έχουμε μονάχα μια επιλογή, μια λύση που θα είναι οικονομικά βιώσιμη και άρα θα μπορεί να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο. Αν δεν υπάρξειο μια λύση η κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα αναλάβει να διαχειριστεί να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις μαζί με το κοινοβούλιο. Δεν είμαι από αυτούς που δεν έχω συνηθίσει να μην παίρνω δύσκολες αποφάσεις και να ρίχνω τις μπάλες στην εξέδρα.Σε περίπτωση που έχουμε έντιμο συμβιβασμό εγώ και οι συνεργάτες μου θα αναλάβουν το κόστος να φέρουν τη συμφωνία εις πέρας. Σε αντίθετη περίπτωση πάλι εμείς θα αναλάβουμε να πούμε το μεγάλο "όχι" σε συνέχεια μιας καταστροφικής πολιτικής για την Ελλάδα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεστ
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα στην εικόνα μπορεί να αποκαλύψει τις συναισθηματικές τάσεις σας
Το τεστ είναι απλό. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε την εικόνα.
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα στην εικόνα μπορεί να αποκαλύψει τις συναισθηματικές τάσεις σας
poukamisas
ΙΕΠ - Νέα βιβλία: 72 διδακτικά πακέτα για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο από τον φροντιστηριακό όμιλο "Πουκαμισάς"
Το ΙΕΠ ενέκρινε όμιλο Φροντιστηρίων για να συγγράψει 72 σχολικά βιβλία
ΙΕΠ - Νέα βιβλία: 72 διδακτικά πακέτα για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο από τον φροντιστηριακό όμιλο "Πουκαμισάς"