Thumbnail
Προς την ολοκλήρωσή του οδεύει το σχέδιο του Υπ.Οικ.

Προς την ολοκλήρωσή του οδεύει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την ολοκλήρωση της εφαρμογής του περιουσιολογίου.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να καταγράψει το περιουσιακό προφίλ κάθε φορολογούμενου, σε ακίνητες και νικητές αξίες (καταθέσεις, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, επενδύσεις χαρτοφυλακίου κ.λπ).

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στο capital.gr, η εφορία γνωρίζει σήμερα την ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων, τα ΙΧ που έχει στην κατοχή του, τους τόκους που εισπράττει κάθε χρόνο από καταθέσεις που διατηρούνται σε εγχώριες τράπεζες. Επίσης, η εφορία είναι σε θέση να πληροφορηθεί και τις καταθέσεις που  διατηρεί κάθε φορολογούμενος σε ελληνικές τράπεζες μέσω της εφαρμογής καταθεσιολογίου που έχει ενεργοποιηθεί και επιτρέπει την άμεση επικοινωνία μεταξύ των φορολογικών αρχών και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Από αυτήν την εφαρμογή αντλούνται άλλωστε και τα ποσά τόκων που εισπράττει κάθε φορολογούμενος και τα οποία προσυμπληρώνονται στη φορολογική δήλωση κάθε φορολογούμενου.

Το επόμενο διάστημα, οι φορολογούμενοι, θα κληθούν να δηλώσουν στην εφορία χρήματα που διατηρούν σε μετρητά στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, καταθέσεις και ακίνητα εκτός Ελλάδος, όπως επίσης και κινητά έργα μεγάλης αξίας.   

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα