Thumbnail
Για μεγάλη έξαρση της καταστροφολογίας έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Για μεγάλη έξαρση της καταστροφολογίας έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης αναφερόμενος στα ρεπορτάζ αναφορικά με τις αλλαγές στη φορολογία. 


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά Fm, είπε ότι δεν θα υπάρχει επιβάρυνση για εισόδημα έως 12.000 ευρώ, «διότι και να επιβαρύνεις αυτά τα εισοδήματα δεν θα έχεις κάποιο αποτέλεσμα».


Ακόμη, διέψευσε ότι υπάρχει στο γραφείο του εισήγηση για σκληρή φορολόγηση όσων έχουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ.


«Εδώ υπάρχει ο εξής κίνδυνος, αν πάμε και επιβαρύνουμε φορολογικά πολίτες και επιχειρήσεις σε υπέρμετρο βαθμό τα 80 δισ. περίπου ληξιπρόθεσμα που έχουμε αυτή τη στιγμή θα τα δούμε να μεγαλώνουνε, γιατί δεν μπορεί να πληρώσει ο κόσμος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, «στη φορολογία το τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι σαφέστατα διατυπωμένο στη συμφωνία που ψηφίστηκε από την Βουλή στις 14/8». «Είναι σαφέστατο το τι πρόκειται να γίνει, δεν θα βγάλουμε λαγούς από τα μανίκια, δεν θα κάνουμε τίποτα θεαματικό, δεν θα γίνει κάτι που θα καταστρέψει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις», πρόσθεσε.


ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση


Ερωτηθείς για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση απάντησε ότι το θέμα αυτό «θα αντιμετωπιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι κάτι το οποίο ήδη μελετούμε». «Η δέσμευση όλων προεκλογικά ήταν ότι θα καταργηθεί -το τι θα γίνει τώρα από εκεί και πέρα δεν είναι μόνο δική μου αρμοδιότητα, είναι αρμοδιότητα και άλλων», συνέχισε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα