Thumbnail

Την ποίηση από την οίηση χωρίζει ένα τόσο δα μικρούλικο γράμμα. Μου το θύμισε το κείμενο του γραμματέα της νεολαίας του Σύριζα. Κι εξηγούμαι: οι σύμβουλοι, οι επιστημονικοί και ειδικοί συνεργάτες, οι διευθυντές των πολιτικών γραφείων των Υπουργών – παντού, σε όλες τις χώρες- είναι πολιτικά πρόσωπα. Έτσι, για να αναλάβει κανείς πολιτική θέση, εκτός των αντικειμενικών προσόντων, απαιτείται κι ένα υποκειμενικό: η βαθιά σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και η συντροφικότητα.

Μπορεί (δεν το γνωρίζω) η μαμά, ο αδελφός, η φίλη του κ.Σχινά να είναι οι άριστοι για τις θέσεις στις οποίες διορίστηκαν. Σίγουρα απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των ανθρώπων που τους επέλεξαν. Και σ' αυτό δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό. Ούτε είναι κακό σε μια οικογένεια όλα τα πρόσωπα είναι πολιτικά ενεργά (και στην Αριστερά αυτό είναι το σύνηθες).

Το Πρώτο Θέμα ξέρουμε ποια "δημοσιογραφία" υπηρετεί χρόνια τώρα. Ωστόσο, η απάντηση του κ.Σχινά είναι μνημείο λαϊκισμού και δείχνει απώλεια του μέτρου.

Είναι προσβολή στους εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές της Αριστεράς να επικαλείται οποιοσδήποτε τις δικές τους θυσίες για να αιτιολογήσει τις προσλήψεις της οικογένειάς του (είναι ακριβώς η ίδια τακτική όσων επικαλούνται το αρχαίο ημών κλέος). Ένα βήμα παραπέρα, αν υιοθετήσουμε τη συλλογιστική του γραμματέα, δεν χρειάζεται κανείς να έχει αντικειμενικά προσόντα για να διοριστεί (δεν σφυροκοπά μ' αυτά το φαιοκίτρινο έντυπο ο κ.Σχινάς), αντιθέτως αρκεί να παραθέσει το οικογενειακό του μαρτυρολόγιο.

Έτσι όμως ξεπέφτουμε από το “έχει μπάρμπα στην Κορώνη” στο “είχε γιαγιά στην ΕΠΟΝ”. Τέλος - επειδή όντως η Αριστερά δεν μας χρωστάει, αλλά της χρωστάμε- είναι τουλάχιστον επηρμένο να κομπάζουμε για όσα κάναμε (πολλώ δε για εκείνα τα μικρά, τα ελάχιστα που έχει κάνει μέχρι ώρας η δικιά μας γενιά).

Από την προσωπική σελίδα της Ντίνας Δασκαλοπούλου στο Facebook

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ: Τι δείχνει Μελέτη του Χάρβαρντ για τις ανεμογεννήτριες

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα