Thumbnail
Ένας διαδραστικός χάρτης εναντίον των ΜΜΕ

Έναν χάρτη που επιχειρεί να καταρρίψει του μύθους που αναπαράγουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ για τους μετανάστες δημιούργησε μια Γερμανίδα ακτιβίστρια.

Ο χάρτης έχει στα σημεία τα οποία υποτίθεται ότι έχουν καταγραφεί περαστικά εγκληματικών ενεργειών, πινέζες, επισημαίνοντας  την ημερομηνία με μια μικρή περιγραφή από αυτά τα περιστατικά.

Περιέχει επίσης συνδέσμους με ειδήσεις που επιβεβαιώνουν πως το περιστατικό έχει κριθεί αναληθές. Σύμφωνα με την εφαρμογή, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 187 τέτοια περιστατικά.

Ανάμεσα στις ειδήσεις περιλαμβάνονται περιστατικά όπως κλοπές κύκνων από λαθροθήρες μετανάστες μέχρι σεξουαλικές επιθέσεις. Μια από αυτές που κρίθηκε ψευδής ήταν και ο υποτιθέμενος βιασμός ενός 13χρονου κοριτσιού στο Βερολίνο.

Η γυναίκα που δημιούργησε την εφαρμογή, γνωστή ως Karolin, δήλωσε στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ότι με αυτό τον τρόπο θέλει να εμποδίσει την διαστρέβλωση που γίνεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τους μετανάστες, καθώς αναγνωρίζει ότι μεγάλο κομμάτι των προκαταλήψεων που δημιουργούνται στην κοινωνία είναι αποτέλεσμα της επιρροής που ασκούν τα media.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

synodos prytanevn
106η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τα 7 κρίσιμα ζητήματα που "τέθηκαν στο τραπέζι"
Ποια είναι τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια που συζητήθηκαν στην 106η Σύνοδο Πρυτάνεων
106η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τα 7 κρίσιμα ζητήματα που "τέθηκαν στο τραπέζι"