Thumbnail
Δύσκολα όμως θα σκεφτείς ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις αποκαλύψεις

Μπορεί να περνούν από τα μάτια καθημερινά δεκάδες ειδήσεις με θέματα που αφορούν την προσωπική των επωνύμων, με τα δημοσιεύματα να εκτοξεύονται σε ποσότητα κυρίως μέσω της εισβολής του ηλεκτρονικού τύπου και των social media.

Δύσκολα όμως θα σκεφτείς ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις αποκαλύψεις. Ένας καλά κρυμμένος ρεπόρτερ, ένας «φίλος», ο σοφέρ, ο γείτονας, ένας φανατικός οπαδός; Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι όλοι μπορούν να εξαγοραστούν! Το New Yorker παρουσίασε σε ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον μιντιακό αυτοκράτορα του κουτσομπολιού,το TMZ, δείχνοντας την «μπίζνα» που κρύβεται πίσω από την κίτρινη δημοσιογραφία.

Το συγκεκριμένο περιοδικό έχει την πρωτοκαθεδρία στο να αποκαλύπτει πάντα πρώτο τα «καυτά» θέματα της showbiz και όχι μόνο.

Για να εξασφαλίζει και να διατηρεί αυτή την πρωτοκαθεδρία σύμφωνα με το New Yorker μια σειρά «δημοσιογραφικές» πρακτικές λαμβάνουν μέρος σε δικαστήρια και σε παρασκήνια. Συγκεκριμένα τρεις δημοσιογράφοι βρίσκονται μόνιμα στα δικαστήρια για να παρακολουθούν δίκες στις οποίες εμπλέκονται επώνυμοι. Το πιο γερό όπλο του TMZ είναι όμως οι πληροφοριοδότες και οι πηγές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,  τo ΤΜΖ ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια για δωροδοκίες σε οδηγούς, εργαζόμενους σε εστιατόρια, και όλους όσους θα μπορούσαν να γνωρίζουν έστω και μια μικρή λεπτομέρεια που θα ήταν χρήσιμη.

Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα εξής:

Για το υλικό το οποίο έδειχνε τον τραγουδιστή Drake να ξοδεύει πολλά χρήματα σε κλάμπ με στρίπερ η πληγή πληρώθηκε αρχικά με 5.000 δολάρια.

Για υπόθεση με πρωταγωνιστή τον αθλητή Ray Rice όπου εμφανίστηκε να σέρνει την αναίσθητη σύντροφό του έξω από ένα ανσασέρ το ποσό ήταν 15.000 δολάρια. Τα έξοδα για τα ντοκουμέντα που αποδείκνυαν πως την είχε χτυπήσει έφτασαν τα 90.000 δολάρια.

 Για ένα βίντεο με τον διάσημο καβγά μεταξύ Solange Knowles, τον Jay Z και τη Beyonce στο ασανσέρ του Standard hotel στη Νέα Υόρκη κόστισε 250.000 δολάρια. Το βίντεο τελικά δεν προβλήθηκε ολόκληρο από την αρχή προφανώς για να αποσβεστεί.

Για άλλο βίντεο, το οποίο εμφανίζει τον Justin Bieber να κάνει μόνος του πρόβλες και να αλλάζε τους στίχους τραγουδιού, βάζοντας όπου υπήρχε η λέξη “girl” τη λέξη “nigger” πληρώθηκαν 80.000 δολάρια.

Η φωτογραφία της μπανιέρας στην οποία εντοπίστηκε νεκρή η Witney Houston, κόστισε 1000 δολάρια. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα