Thumbnail
Δείτε την λίστα της έρευνας

Η μελέτη εξέτασαν τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο, και όρισαν την πρωτεύουσα της Αυστρίας ως την πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε όλο τον κόσμο

Η Βιέννη είναι η καλύτερη πόλη για να ζεις στον κόσμος. Η Βαγδάτη είναι η χειρότερη ενώ το Λονδίνο, το Παρίσι και η Νέα Υόρκη δεν φτάνουν ούτε τις 35 καλύτερες στην λίστα σύμφωνα με την διεθνή έρευνα για την συνθήκες διαβίωσης

Όπως αναφέρουν οι βαθμολογίες και η κατάταξη, οι γερμανικές πόλεις κυριαρχούν στην λίστα με την Βιέννη, την Ζυρίχη, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και την Φρανακφούρτη να συμπληρώνουν το τοπ 7!

Το Παρίσι έπεσε από την 10η θέση στην 37η, προφανώς από τα γεγονότα των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων που έγιναν μέσα στο 2015.

Όπως αναφέρει στον Guardian η Helena Hartlauer, 32 ετών, δεν εκπλήσσεται για την θέση της πόλης. Η δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας έχει μια μακρά παράδοση την κοινωνική πολιτική.

"Μένω σε μια καλή περιοχή περίπου 20 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο όπου τα νοίκια είναι γύρω στα 800 ευρώ το μήνα". Ένα αντίστοιχο περιβάλλον στο Λονδίνο κοστίζει περισσότερο από 2.000 λίρες και πολύ περισσότερο στη Νέα Υόρκη που βρίσκεται στην 44η θέση στον πίνακα της έρευνας.

Οι πόλεις των ΗΠΑ πιάνουν πολύ κακή βαθμολογία και κατα συνέπεια θέση στον πίνακα της έρευνας λόγω κυρίως για την ασφάλεια και την εγκληματικότητα. Την καλύτερη θέση (28η) πιάνει το Σαν Φραντζίσκο ενώ η Βοστόνη είναι στην 34η θέση.

Η Hartlauer επισημαίνει μεταξύ άλλων στον Guardian πως η Βιέννη έχει επίσης εκπληκτικά μέσα μαζικής μεταφοράς με ένα μετρό που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και το κόστος του ενός ταξιδιού είναι 1 ευρώ!

Υπάρχουν οι περισσότεροι φοιτητές εδώ σε σχέση με όλες τις Γερμανόφωνες πόλεις λέει η Hartlauer. "Είναι μία πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενη ζωντανή πόλη με νέους"!

Εδώ να σημειώσουμε πως για πολύ καιρό είναι προορισμός για Σαββατοκύριακου για τους Βρετανούς που προτιμούν την πρωτεύουσα της Αυστρίας αντί για την Βαρκελώνη και το Βερολίνο

Την δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Ζυρίχη της Ελβετίας.

Όπως θα δείτε και στον παρακάτω πίνακα η Αθήνα βρίσκεται στην 87η θέση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεστ
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα στην εικόνα μπορεί να αποκαλύψει τις συναισθηματικές τάσεις σας
Το τεστ είναι απλό. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε την εικόνα.
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα στην εικόνα μπορεί να αποκαλύψει τις συναισθηματικές τάσεις σας
poukamisas
ΙΕΠ - Νέα βιβλία: 72 διδακτικά πακέτα για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο από τον φροντιστηριακό όμιλο "Πουκαμισάς"
Το ΙΕΠ ενέκρινε όμιλο Φροντιστηρίων για να συγγράψει 72 σχολικά βιβλία
ΙΕΠ - Νέα βιβλία: 72 διδακτικά πακέτα για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο από τον φροντιστηριακό όμιλο "Πουκαμισάς"