Thumbnail

Επιμέλεια: Ζωή Καραθανάση

Η τρομοκρατία σήμερα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και αποδεικνύεται καθημερινώς από τα γεγονότα που συμβαίνουν τόσο στις Ανατολικές χώρες όσο και στις Ευρωπαϊκές. Δυστυχώς αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας, καθώς δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αλλά υπήρξαν αμέτρητες τρομοκρατικές επιθέσεις και στο παρελθόν. Ο κινηματογράφος εκμεταλλεύτηκε αυτή τη βιαιότητα και τη μετέφερε στη μεγάλη οθόνη επισημαίνοντας το χάος και τη τραγωδία που μπορεί να προκαλέσει.

Ο τρομοκράτης (1997)

Η ταινία αφορά ένα αστυνομικό που δέχεται έναν καλεσμένο στο σπίτι του, ο οποίος όμως αργότερα αποδεικνύεται ότι πρόκειται για τρομοκράτη. Μάλιστα άνηκε στη τρομοκρατική οργάνωση I.R.A. και κρυβόταν. Μία ταινία σκηνοθετημένη από τον Alan J. Pakula και πρωταγωνιστές τους διάσημους και αγαπημένους στο κοινό ηθοποιούς Harrison Ford και Brad Pitt. Η ταινία αποδεικνύει το γεγονός ότι οι τρομοκράτες βρίσκονται δίπλα μας και περνούν απαρατήρητοι.

11’09’’01 - September 11 (2002)

Η ταινία συγκεντρώνει 11 διαφορετικές μικρού μήκους ταινίες από σκηνοθέτες σ’ όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους ο Sean Penn που αντιπροσωπεύει τις ΗΠΑ και ο Alejandro González Iñárritu που αντιπροσωπεύει το Μεξικό. Οι υπόλοιποι είναι οι Youssef Chahine (Αίγυπτος), Amos Gitai (Ισραήλ), Shôhei Imamura (Ιαπωνία), Claude Lelouch (Γαλλία), Ken Loach (Ηνωμένο Βασίλειο), Samira Makhmalbaf (Ιράν), Mira Nair (Ινδία), Idrissa Ouedraogo (Μπουρκίνα Φάσο) και Danis Tanovic (Βοσνία Ερζεγοβίνη). Σκοπός της ταινίας είναι να δείξει τις διαφορετικές οπτικές γωνίες για την τραγωδία της καταστροφής των δίδυμων πύργων, αλλά και πώς αυτή η τρομοκρατική ενέργεια επηρέασε ολόκληρο τον κόσμο.

Μόναχο (2005)

Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και συγκεκριμένα στη Σφαγή του Μονάχου κατά τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972. Επίσης, είναι βασισμένη και στο βιβλίο του George Jonas «Vengeance». Παρόλο που η ταινία δεν ήταν εισπρακτικά πετυχημένη, κέρδισε καλές κριτικές και προτάθηκε για 5 Όσκαρ και 2 Χρυσές Σφαίρες. Σε σκηνοθεσία του Steven Spielberg και πρωταγωνιστές τους Eric Bana, Daniel Craig και Marie-Josée Croze.

Αδιανόητες πράξεις (2010)

Το ψυχολογικό θρίλερ αμερικάνικης παραγωγής παρουσιάζει έναν ασυνήθιστο πράκτορα του FBI  που χρησιμοποιεί ακραίες μεθόδους ανάκρισης προς ένα τρομοκράτη. Ο τρομοκράτης αυτός έχει τοποθετήσει 3 πυρηνικές βόμβες σε 3 διαφορετικές πολιτείες και απειλεί να τις πυροδοτήσει εάν δεν πραγματοποιηθούν τα αιτήματά του. Σκηνοθέτης είναι ο Gregor Jordan και πρωταγωνιστές ο Samuel L. Jackson, Carrie-Anne Moss και Michael Sheen.

Ο Όλυμπος έπεσε (2013)

Μία ταινία δράσης που επικεντρώνεται στις προσπάθειες του μυστικού πράκτορα και προεδρικού φρουρού Mike Banning να διασώσει τον πρόεδρο από τους απαγωγείς του, ενώ έχουν παγιδευτεί στο Λευκό Οίκο. Μία ακόμη ταινία με τρομοκρατική επίθεση κατά του Προέδρου της Αμερικής. Σκηνοθέτης της ο Antoine Fuqua και πρωταγωνιστές οι Gerard Butler, Morgan Freeman και Aaron Eckhart.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια