Thumbnail
Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Την επέκταση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας τους επόμενους μήνες σε 51 δήμους της χώρας ανακοίνωσε το Γραφείο της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας.

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έχει πιλοτικό χαρακτήρα στους πρώτους  51 Δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας, συνδυάζοντας την οκτάμηνη απασχόληση σε κοινωνικές και άλλες υποδομές, με την αναβάθμιση των προσόντων των μακροχρόνια ανέργων, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσε.

Τρεις φάσεις

► Η πρώτη φάση, αφορά 17 δήμους - θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας, με έναρξη τον Μάιο:

Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αγρίνιου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Άργους-Μυκηνών, Αρταίων, Ασπροπύργου, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορδελιού-Εύοσμου, Κορινθίων, Παιονίας, Παύλου Μελά, Περάματος, Σαλαμίνος, Σιντικής, Φυλής.

► Η δεύτερη φάση, αφορά 34 δήμους, με έναρξη δύο μήνες αργότερα:

Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αλεξανδρείας, Αχαρνών, Βέροιας, Γρεβενών, Δέλτα, Δράμας, Ηλίδας, Θεσσαλονίκης, Ιλίου (Νέων Λιοσίων), Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κύμης-Αλιβερίου, Λαγκαδά, Λαμιέων, Λαυρεωτικής, Λεβαδέων, Μεγαρέων, Νάουσας, Ναυπακτίας, Νεάπολης-Συκέων, Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πατρέων, Πετρούπολης, Πρέβεζας, Πύργου, Τρικκαίων, Φλώρινας, Χαλκηδόνας.

► Η τρίτη φάση, αξιολογώντας ενδιάμεσα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του, αφορά τους υπόλοιπους δήμους της χώρας, με έναρξη τον Σεπτέμβριο του 2016.

Η κατάταξη των δήμων για την εφαρμογή της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας προσδιορίστηκε από συνδυασμό ενιαίων και αντικειμενικών  κριτηρίων που καταγράφουν το ποσοστό ανεργίας, τη μακροχρόνια ανεργία και την αυξητική τάση της μακροχρόνιας ανεργίας στα χρόνια της κρίσης

Η τελική κατάταξή τους διαμορφώθηκε με βάση τα στοιχεία για την μακροχρόνια ανεργία του 2015, το ποσοστό της ανεργίας στους Δήμους το 2011 και το ποσοστό μεταβολής της μακροχρόνιας ανεργίας από το 2011 έως το 2015.

Το 2011 επελέγη ως βάση σύγκρισης της αυξητικής τάσης, αφενός εξαιτίας της υψηλής ποιότητας των στατιστικών στοιχείων για το εργατικό δυναμικό ανά δήμο (χρονιά απογραφής) και, αφετέρου, διότι τρία χρόνια μετά την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αλλά και της αρνητικής επίδρασης πολιτικών που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα, ήδη αποτυπώνονται διαφοροποιήσεις σε τοπικό επίπεδο.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 31/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

DYPA katartisi
ΔΥΠΑ: Έως την Παρασκευή οι αιτήσεις για 1.000 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους
Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 70% του μισθού και των εισφορών (έως 17.160 ευρώ συνολικά) για 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12
ΔΥΠΑ: Έως την Παρασκευή οι αιτήσεις για 1.000 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους
ypaith2
Η πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ
Οι αναλυτικοί πίνακες με τις διαθέσιμες περιοχές διορισμού εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Η πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ
europaiki_enosi
Ευρωπαϊκή Ένωση: Ανακοινώθηκαν 864 μόνιμες προσλήψεις χωρίς πτυχίο- Πώς θα κάνετε αίτηση
Γενικό διαγωνισμό για προσλήψεις 864 ατόμων διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO).
Ευρωπαϊκή Ένωση: Ανακοινώθηκαν 864 μόνιμες προσλήψεις χωρίς πτυχίο- Πώς θα κάνετε αίτηση