Thumbnail
Οι 25 κορυφαίοι διαχειριστές κεφαλαίων κέρδισαν την προηγούμενη χρονιά 13 δις

Οι 25 κορυφαίοι διαχειριστές κεφαλαίων κέρδισαν την προηγούμενη χρονιά 13 δις – περισσότερα από ολόκληρη την οικονομία της Ναμίμπια ή της Νικαράγουα και τις Μπαχάμες.

O Kenneth Griffin, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Citadel και ο James Simons, ιδρυτής και πρόεδρος της Renaissance Techonologies, μοιράστηκαν την πρώτη θέση «επιστρέφοντας» σπίτι τους με 1,7 δις δολάρια ο καθένας – που ισοδυναμεί με τις αποδοχές των 112.000 ανθρώπων που λαμβάνουν τον ελάχιστο μισθό των 15.080 δολαρίων.

Τα κέρδη από τις καλύτερες επιδόσεις των διαχειριστών hedge funds,  που δημοσιεύθηκαν από το περιοδικό Alpha Institutional Investor την Τρίτη επισκιάζει την αμοιβή των κορυφαίων στελεχών της Wall Street. Τα περισσότερα χρήματα καταβλήθηκαν στον διευθυντή της JPMorgan Jamie Dimon, ο οποίος έλαβε 27 εκατομμύρια.

Η αμοιβές αυτές έρχονται σε μια ταραχώδη χρονιά στη Wall Street, που έχει οδηγήσει πολλούς διάσημους διαχειριστές κεφαλαίων να χάσουν δισεκατομμύρια δολάρια και αρκετούς να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους. Ο Daniel Loeb, Διευθύνων Σύμβουλος της Third Point, ο οποίος διαχειρίζεται 17,5 δις δολάρια, περιέγραψε τις συνθήκες της αγοράς ως «πεδίο δολοφονίας των hedge funds».

Παρά όμως τις αντίξοες, οι Simons και Griffin κατάφεραν να αυξήσουν τα κέρδη τους από 500 εκατομμύρια και 400 εκατομμύρια αντίστοιχα, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefaliko.jpg
Πότε αρχίζει να γερνάει ο εγκέφαλός μας;
Σε μια καινοτόμο μελέτη που εξέτασε τον ρυθμό της γήρανσης σε νέους ενήλικες ηλικίας 26 έως 38 ετών, αυτοί που γερνούσαν με ταχύτερο ρυθμό σε διάφορα...
Πότε αρχίζει να γερνάει ο εγκέφαλός μας;
Ποτά-μπόμπες-αλκοόλ
Πόσο μειώνει τη διάρκεια της ζωής των ανθρώπων η κατανάλωση ενός ποτού την ημέρα
Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αλκοόλ θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο ορισμένων παθήσεων της υγείας, όπως ο καρκίνος,...
Πόσο μειώνει τη διάρκεια της ζωής των ανθρώπων η κατανάλωση ενός ποτού την ημέρα