Thumbnail
Φοιτητικές εκλογές

Τελείωσαν οι φοιτητικές εκλογές σε όλη την Ελλάδα και όπως κάθε χρόνο η κάθε παράταξη βγάζει τα δικά της αποτελέσματα με κοινό΄μόνο στοιχείο πάλι φέτος την συντριπτική αποχή η οποία είναι μεγαλύτερη από πέρσι.

Παρά την ξεχωριστή καταγραφή της ΟΝΝΕΔ (κομμάτι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) η επίσημη ΔΑΠ κράτησε την πρώτη θέση. Αν πάρουμε υπόψη τα ποσοστά των δύο ΔΑΠ στο σύνολο τότε καταλήγουμε στο ότι η δεξία παράταξη έχασε ελάχιστα από τα ποσοστά της!

Πριν ξεκινήσουμε με την ανάγνωση των διάφορων πινάκων με αποτελέσματα να τονίσουμε πως φέτος δεν έγιναν εκλογές στο Πάντειο πανεπιστήμιο το οποίο αποτελεί τεράστια κάλπη για τα δεδομένα των φοιτητικών εκλογών καθώς και στο πολιτικό της Νομικής. Ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί σε κανένα αποτέλεσμα σχολές όπως η ΑΣΟΕΕ, το ΠΑΠΕΙ, η Φιλοσοφική και η Νομική
 


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Σύμφωνα με την σελίδα της Πανσπουδαστικής σε 185 σχολές από τις 199 η ΔΑΠ συγκέντρωσε 14172 ψήφους με ποσοστό 30.63%, η ΠΚΣ 9660 με ποσοστό 20,88%, η ΠΑΣΠ 5146 με ποσοστό 11.12%, η ΟΝΝΕΔ 4428 με ποσοστό 9,56%, η ΕΑΑΚ 4011 και ποσοστό 8,67% η Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία 3247 και 7,02 % το Μπόκο 448 ΚΑΙ 0,97% και τα λοιπά 4030 με 8,71%

Να σημειώσουμε εδώ πως τα ΕΑΑΚ, η ΑΡΕΝ και το ΑΡΔΙΝ κατέβηκαν μαζί στις εκλογές πράγμα που δεν το αναγράφει η ΠΚΣ που αυτό σημαίνει ότι με την πρόσθεση των ποσοστών τους βγαίνουν τρίτη δύναμη.

Όπως φαίνεται από όλους τους πίνακες των παρατάξεων, η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, Μπλόκο μόλις που καταφέρνει να συγκεντρώσει 448 ψήφους πανελλαδικά!

Υψηλότερα ποσοστά ανακοινώνει η ΔΑΠ

Διαφορετική είναι η εικόνα που δίνει η ΔΑΠ με την ίδια να αποσπά, σύμφωνα με τα δικά της αποτελέσματα, να αποσπά το 45,83%, την Πανσπουδαστική το 20,62%, τα ΕΑΑΚ το 14,57%, την ΠΑΣΠ το 7,05%, την «Αριστερή Ενότητα» το 1,33% και τους λοιπούς το 7,7%.

Η ανακοίνωση των οργανώσεων που καταγράφονται ως ΟΝΝΕΔ:

“Διεξήχθησαν σήμερα, στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη και είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που αν και βασικοί παραγοντες για πολλά χρόνια του πολιτικού συστήματος με ευθύνη σε μεγάλο βαθμό για την απαξίωση του, προσπαθούν να βρούν εξιλαστήρια θύματα τις πολιτικές νεολαίες. Ήδη στις περισσότερες σχολές η εκλογική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και έχει ξεκίνησει η καταμέτρηση των ψήφων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, οι δυνάμεις που καταγράφονται στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα ως ΟΝΝΕΔ συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των ψήφων και αναμένεται να αναδείξουν πρώτη δύναμη στα ΤΕΙ την ΟΝΝΕΔ ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνουν πολύ υψηλά ποσοστά στα ΑΕΙ.
Με τη ροή αποτελεσμάτων σύντομα θα σας ενημερώσουμε  συγκεκριμένα για τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα.
 
Τέλος θέλουμε να καταδικάσουμε τα επεισόδια που προκλήθηκαν απο τους γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους και να δηλώσουμε, πως μόνο δύναμη μας δίνουν τέτοια περιστατικά για να συνεχίσουμε με περισσότερη θέρμη να αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας.
Οι οργανώσεις που καταγραφόμαστε ως ΟΝΝΕΔ”

ΕΑΑΚ

Στην σελίδα της ΝΚΑ (τάση εντός της ΕΑΑΚ) φαίνονται τα παρακάτω αποτελέσματα σε 120 σχολές

Στα αποτελέσματα της ΑΡΑΝ (τάση εντός της ΕΑΑΚ) φαίνονται τα παρακάτω αποτελέσματα σε 114 τμήματα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

elas-peripoliko
Ηράκλειο: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες που ξυλοκόπησαν οικογένεια τουριστών σε μπαρ
Κρητικοί νταήδες ξυλοκόπησαν οικογένεια - Αναγνωρίστηκαν οι δύο από την θερμόαιμη παρέα
Ηράκλειο: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες που ξυλοκόπησαν οικογένεια τουριστών σε μπαρ