Thumbnail
Το κύριο άρθρο της Αυγής

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της στους "Financial Times", θέλει από τη μία το ΔΝΤ να απαιτεί την “αυστηρή και πειθαρχημένη” συνταγή, αλλά ταυτόχρονα να έχει... ανθρώπινο πρόσωπο..."

Η Κριστίν Λαγκάρντ, έπειτα από τέσσερα χρόνια θητείας στο τιμόνι του ΔΝΤ, ανακάλυψε ότι έχει... όνειρα για τον οργανισμό, που, αν μη τι άλλο, θεωρείται και είναι το σύμβολο της οικονομικής σκληρότητας και ο θεματοφύλακας της νεοφιλελεύθερης πρακτικής.

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της στους «Financial Times», θέλει από τη μία το ΔΝΤ να απαιτεί την “αυστηρή και πειθαρχημένη” συνταγή, αλλά ταυτόχρονα να έχει... ανθρώπινο πρόσωπο.

Δηλαδή, ως γνήσια εκφραστής του Συνδρόμου της Στοκχόλμης, θέλει να επιβάλλει τη φτώχεια και οι νεόπτωχοι να χαίρονται ή, στην καλύτερη, να δικαιολογούν την απόφαση αυτή.

Στη σχεδόν ετήσια επικοινωνιακή αυτοκριτική της, όσον αφορά το πείραμα της Ελλάδας, δήλωσε ότι δεν ήταν μια επιτυχημένη εμπειρία, “ιδιαίτερα για τους Έλληνες πολίτες”.

Όχι, δεν πρόκειται για μετάλλαξη. Ούτε για γνήσια έκφραση αυτοκριτικής. Πρόκειται απλώς για το περιοδικό λίφτινγκ που κάνουν για να ξεγελούν κυρίως τους εαυτούς τους, γιατί οι λαοί ξέρουν τι σημαίνει ΔΝΤ.

Οι λάθος συντελεστές που χρησιμοποίησαν τα γεράκια της Ουάσιγκτον και κατέστρεψαν τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας, στα πρώτα κιόλας χρόνια του Μνημονίου, δεν άλλαξαν τον στρατηγικό τους σχεδιασμό. Τα ίδια μέτρα συνέχισαν να προτείνουν με εμμονικό τρόπο. Ακόμη και τώρα, που δεν είναι χρηματοδοτικά μέσα στο ελληνικό πρόγραμμα, επιμένουν να τρίζουν τα δόντια τους για τα εργασιακά.

Το χειρότερο, όμως, δεν είναι ότι δεν γίνεται και δεν μπορεί να αλλάξει ΔΝΤ, διότι εκ της συστάσεώς του έχει δημιουργηθεί ως ο μπαμπούλας των αδυνάτων, αλλά ότι οι τοπικοί πρεσβευτές του ΔΝΤ γίνονται σύμμαχοι και κοινωνοί της πολιτικής του ενάντια στους πολίτες.

Τώρα, που στο επίκεντρο των συζητήσεων και των διαπραγματεύσεων μπαίνουν οι εργασιακές σχέσεις και γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί μέτωπο όλων των κοινωνικών εταίρων, αλλά και των πολιτικών κομμάτων ως φράγμα αντίστασης σε ακραία σενάρια, η Ν.Δ. αρνείται να τοποθετηθεί δημόσια και ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα όταν δεν μπορεί να στηρίξει δημοσίως ότι είναι με το πλευρό του ΔΝΤ.

Γιατί η Ν.Δ. είναι σαν το ΔΝΤ της Κριστίν Λαγκάρντ: Νομίζει ότι μπορεί να κρυφτεί, αλλά όταν πρόκειται για απολύσεις και για να πάρει τα λεφτά από τους πολλούς και να τα δώσει στους λίγους, η χαρά δεν την αφήνει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα