Thumbnail
Σύμφωνα με έρευνα

Κολυμπάμε άφοβα στις ελληνικές θάλασσες - 97% εξαιρετικής καθαρότητας και ποιότητας για βουτιές και κολύμπι.

Στο 97% φτάνει το ποσοστό των καθαρών νερών για κολύμβηση στη χώρα μας. Αυτό μας το βεβαιώνει επίσημα και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα ανακοίνωση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Η.Π.8600/416/Ε103/23-2-2009 (Β΄ 356) “ποιότητα και μέτρα διαχείρισης των υδάτων κολύμβησης, σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της Οδηγίας 2006/7/ΕΚ «σχετικά με τη διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης και την κατάργηση της οδηγίας 76/160/ΕΟΚ», είναι ο αρμόδιος φορέας για την παρακολούθηση της ποιότητας των ακτών κολύμβησης της χώρας. Τα στοιχεία που συλλέγονται, βάσει της διαδικασίας που προβλέπει η ως άνω ΚΥΑ, υποβάλλονται στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αξιολογούνται σχετικά.

Ένα ποσοστό που αγγίζει την τελειότητα, το 97% των υδάτων κολύμβησης στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής κατάστασης για κολύμβηση και τα υπόλοιπα ως καλής κατάστασης και βάσει των αποτελεσμάτων αυτών η χώρα μας τοποθετείται μεταξύ των πρώτων στην ΕΕ.
Επίσης, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (European Environment Agency) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τα ύδατα της Ελλάδας είναι μεταξύ των καθαρότερων στον κόσμο. Ειδικότερα, τα νερά της Ελλάδας είναι καθαρά και ασφαλή για κολύμβηση. Με πάνω από το 92% των παραλιών και των ακτών κολύμβησης της Ελλάδας να έχουν αξιολογηθεί, οι ακτές της Ελλάδος βρίσκονται στο 97.2% της κλίμακας αξιολόγησης.

Οι εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος είναι ετήσιες και ύστερα από έλεγχο περίπου 1.500 παραλιών στην Ελλάδα ανακοίνωσε ότι οι 1.499 είναι εξαιρετικής καθαρότητας και ποιότητας για κολύμβηση. 

 

Κάντε Like  στα ΟΝΕΙΡΟΤΑΞΙΔΑ

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

koronoios
Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού; Παίζουν τα κλιματιστικά κάποιο ρόλο;
Ένας ακόμη «ένοχος» για τη μετάδοση, που δύσκολα πάει το μυαλό μας, είναι ο αγαπημένος μας «φίλος» που μας ξελασπώνει τις δύσκολες μέρες του...
Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού; Παίζουν τα κλιματιστικά κάποιο ρόλο;