Thumbnail
Χρυσή Αυγή

Αρχίζει σήμερα στις 9 π.μ. η εκδίκαση της επίθεσης στους Αιγύπτιους αλιεργάτες - Πρώτος μάρτυρας ο Αμπουζίντ Εμπάρακ, θύμα δολοφονικής επίθεσης της Χ.Α. μέσα στο σπίτι του, στο Πέραμα στις 12/6/2012

Να υπενθυμίσουμε ότι από τις μαρτυρικές καταθέσεις και από τα στοιχεία της δικογραφίας για τη δολοφονική επίθεση, προκύπτει ότι τα ξημερώματα στις 12/6/2012, οι δράστες της επίθεσης, ενεργώντας από κοινού με άλλα 20 τουλάχιστον άτομα, με μαύρα ρούχα και κάποια με μπλούζες με το σήμα της Χρυσής Αυγής, αφού προκάλεσαν φθορές στο φορτηγάκι των Αιγύπτιων ψαράδων, μπήκαν σπίτι τους, τους έβρισαν και τους επιτέθηκαν.

Το τάγμα εφόδου, αφού έσπασε τα παράθυρα του σπιτιού, πέταξε μέσα το περιεχόμενο του πυροσβεστήρα και τον πυροσβεστήρα.

Οι τρεις που κοιμόντουσαν κατάφεραν να διαφύγουν, ο τέταρτος που κοιμόταν στην ταράτσα της μονοκατοικίας δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να δεχτεί το μένος των χρυσαυγιτών, που τον χτύπησαν αλύπητα και τον τραυμάτισαν πολύ σοβαρά κυρίως στο κεφάλι και στο πρόσωπο.

Πρόκειται για τον 28χρονο πατέρα 3 παιδιών, που μεταφέρθηκε αρχικά στο Τζάνειο και στη συνέχεια στον «Ευαγγελισμό», λόγω των βαρύτατων τραυμάτων του.

Η δολοφονική επίθεση έγινε με ρόπαλα, ξύλα, καδρόνια και σιδερένιους λοστούς. Οι δράστες της επίθεσης αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους.

Ανάμεσά τους ήταν και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής, Αναστάσιος Πανταζής, που είναι κατηγορούμενος και για τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα στα μέλη του ΚΚΕ, ενώ εμπλέκεται και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μια μέρα πριν την επίθεση, να υπογραμμιστεί ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ι. Λαγός, σε συγκέντρωση το απόγευμα σε καφετέρια στο Πέραμα, είπε: «...Εχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για κάποια θέματα που έχετε εδώ στην Ιχθυόσκαλα, στο Κερατσίνι, με τους Αιγύπτιους που κάνουν ό,τι θέλουν, που πουλάν τα ψάρια όπως θέλουν, που τα παίρνουν από όπου θέλουν, γενικά δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ε, λοιπόν, εμείς τους λέμε ότι από δω και πέρα θα δίνουν λογαριασμό, θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή...».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα