Thumbnail
Ωραιόκαστρο

Αλαλαγμοί περί υγείας, πίστεως και εικόνων ενάντια στα προσφυγόπουλα αλλά... δεν είναι ρατσιστές

Οι άνθρωποι του δημάρχου Ωραιοκάστρου μετέτρεψαν σε χάβρα το δημοτικό συμβούλιο όπου ο Αστέριος Γαβότσης ξεκίνησε το θέμα με τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και τελικά προκάλεσε την προκλητική απόφαση γονέων να εμποδίσουν την εισδοχή τους με απειλές για κατάληψη, είπε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Αλληλεγγύη - Ανατροπή Γρηγόρης Εδιρνέλης, μιλώντας Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κ. Αρβανίτη.

Τα καταφέραμε πάλι να είμαστε με αρνητικό τρόπο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και δεν είναι η πρώτη φορά, είπε ο κ. Εδιρνέλης, θυμίζοντας ότι προ μηνών ο δήμαρχος είπε επιδιώξει να αποτρέψει την δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας κλείνοντας δρόμους.

«Δεν τα κατάφεραν βέβαια, ούτε 100 άτομα δεν ήταν αυτός και οι άνθρωποί του ... παρόλα αυτά συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο ... κάλεσε δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων και επικράτησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα ... περίπου 100 άτομα να αλαλάζουν υπέρ υγείας, πίστεως και εικόνων ... υπήρχε μία χάβρα μέσα στην οποία όποια φωνή προσπάθησε να ακουστεί αντίθετη, της λογικής και της ανθρωπιάς, καταπνίγηκε από ουρλιαχτά, απειλές και ύβρεις ... η διαδικασία διακόπηκε δύο φορές», ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος.

Προκάλεσε τους συλλόγους γονέων να πάρουν αποφάσεις όπως αυτή του 5ου δημοτικού, όπου όπως είπαν εάν έρθουν προσφυγόπουλα στο σχολείο, αυτοί θα κάνουν κατάληψη. Χωρίς να αναφέρεται ούτε εάν υπήρχε απαρτία ούτε το πόσοι συμμετείχαν, ενώ την ίδια ώρα ο σύλλογος διδασκόντων έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει καμία σχέση και είναι αντίθετος,

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με καταγγελίες Στο Κόκκινο από γονείς του Ωραιοκάστρου για τη διαδικασία, οι οργανωτές των «έκτακτων» συνελεύσεων ζητούσαν «ονόματα και διευθύνσεις», ενώ δεν είχαν καλέσει όλους τους γονείς. Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων της πόλης.
 
Οπως συνέχισε ο κ.Εδιρνέλης, όλα αυτά με τη σειρά τους προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις διάφορων στοιχείων που παρασύρουν και άλλους, που φωνάζουν για αρρώστους, κλέφτες, ότι θα κατεβάσουν τις εικόνες από τα σχολεία, θα καταστρέψουν εκκλησάκια και ναούς, κτλ.

Θύμισε επίσης ότι ο δήμαρχος «δεν διεκδικεί δάφνες προοδευτικότητας» παρά το ότι απορρίπτει τους χαρακτηρισμούς περί ρατσισμού και φασισμού και θύμισε το βίντεο στο οποίο λέει «μπράβο» σε άτομο το οποίο προτείνει να... ανοίξουν κεφάλια . «Θέλει να κρυφτεί κι η χαρά δεν... τον αφήνει», όπως είπε χαρακτηριστικά.
 

Μεθοδευμένη και όχι ομόφωνη η απόφαση του συλλόγου γονέων στο Ωραιόκαστρο, καταγγέλλουν γονείς - παραιτήθηκε ο πρόεδρος των συλλόγων

Μητέρα παιδιού από το 1ο δημοτικό Παλαιοκάστρου κατήγγειλε Στο Κόκκινο ότι τις προηγούμενες ημέρες έλαβε ένα φωτοτυπημένο σημείωμα που ενημέρωνε ότι έγινε «έκτακτη γενική συνέλευση» και αποφασίστηκε «ομόφωνα» να εμποδιστεί η εισδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία, σε αντίθετη περίπτωση θα πραγματοποιηθεί κατάληψη. Στο ίδιο έγγραφο ζητείτο να επιστραφεί το χαρτί με ονοματεπώνυμο και κινητό γονέα, ώστε στη συνέχεια «να υπάρχει ενημέρωση μέσω SMS».
 
«Εγώ δεν κλήθηκα ποτέ και τα στοιχεία μου ήταν στη διάθεση του συλλόγου ... κλήθηκαν συγκεκριμένοι γονείς», σημείωσε η καταγγέλουσα, τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση του 105,5 Στο Κόκκινο. «Πρέπει να δούμε πώς βγήκε αυτή η απόφαση», υπογράμμισε.
 
Υπογράμμισε επίσης ότι στα σχολεία δημιουργείται κλίμα φόβου για τα παιδιά, καθώς όταν εξήγησε στο παιδί της τι συμβαίνει, αυτό φοβόταν να πάει στο σχολείο, λέγοντας «αν δεν το δώσω (σ.τ.σ. το χαρτί) τι θα μου κάνουν;».
 
«Μιλάμε για ζήτημα στιγματισμού των παιδιών γονέων που αντιτίθενται σε αυτό το αίσχος», όπως είπε.
 
Την ίδια περίπου ώρα δημοσιευόταν η επιστολή του προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου, μετά από 17 χρόνια σε αυτό το ρόλο, για λόγους ευθιξίας.
 
Αναλυτικά η επιστολή:
 
Κυρίες / Κύριοι ,
 
Εδώ  και δεκαεπτά έτη υπηρετώ το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα με απόλυτη και αδιαμφισβήτητη συνέπεια , αφοσίωση και διακριτικότητα. Ο μόνος λόγος για τον οποίο θέλησα να συμμετάσχω στην Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου ήταν προκειμένου να προσφέρω στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις υπηρεσίες μου , όντας γνώστης των προβλημάτων των σχολικών μονάδων του δήμου μας.
 
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στην ένταξη των παιδιών προσφύγων στα σχολεία , βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να βάλλομαι, χωρίς να έχω τοποθετηθεί ούτε προσωπικά ούτε μέσω της Ένωσης για το εν λόγω θέμα.
 
Ως εκ τούτου , για λόγους ευθιξίας , υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου.
 
Συνεπώς , από σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 , δεν θα συμμετέχω στο Δ.Σ. της Ένωσης και τις αποφάσεις του.
 
Με εκτίμηση ,
 
Τσολακίδης Αθανάσιος

Πηγή: stokokkino.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskalos
Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων
Προκήρυξη – πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση κενών θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων Προκηρύσσεται
Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων
φάρμακα
Σοκ σε φαρμακείο της Αθήνας: Πουλούσε ληγμένα σκευάσματα μερικά εκ των οποίων ήταν για βρέφη
Έλεγχος της ΕΑΔ σε φαρμακείο μετά από καταγγελία για πώληση ληγμένου φαρμακευτικού σκευάσματος για βρέφη
Σοκ σε φαρμακείο της Αθήνας: Πουλούσε ληγμένα σκευάσματα μερικά εκ των οποίων ήταν για βρέφη
EKPA
Η ελληνική γλώσσα στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και το Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ
Δύο δραστηριότητες του Διδασκαλείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ
Η ελληνική γλώσσα στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και το Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ